, Η Γαλλική γερουσία αναγνώρισε τη Δημοκρατία του Αρτσάχ, NEMESIS HD

Η Γαλλική γερουσία αναγνώρισε τη Δημοκρατία του Αρτσάχ

Η Γαλλική Γερουσία ψήφισε 305 προς 1 για την έγκριση ψηφίσματος, το οποίο ζητεί την αναγνώριση της Δημοκρατιας του Αρτσαχ από τη Γαλλία.

Το ψήφισμα συντάχθηκε από τους γερουσιαστές Bruno Retailleau, Patrick Kanner, Hervé Marseille, Élione Assassi, Guillaume Gontard.

Πριν από την ψηφοφορία προηγήθηκαν σχεδόν δύο ώρες συζητήσεων.

Το ψήφισμα καταδικάζει τη στρατιωτική επίθεση του Αζερμπαϊτζάν κατά του λαού του Ναγκόρνο Καραμπάχ, τονίζοντας ότι το Αζερμπαϊτζάν έχει υποστηριχθεί από τις τουρκικές αρχές, μέσω της εμπλοκής τζιχαντιστών και ζητεί την άμεση απόσυρση των ενόπλων δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν από τα κατεχόμενα εδάφη μετά τις 27 Σεπτεμβρίου 2020.

Το ψήφισμα υπογραμμίζει ότι η ασφάλεια και η ελευθερία των αρμενικών πληθυσμών του Artsakh δεν διασφαλίζονται υπό τον έλεγχο του Αζερμπαϊτζάν, όπως αναφέρεται, μεταξύ των αε. στις εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας του Συμβουλίου της Ευρώπης (ECRI) και της Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων (CERD).

Η Γερουσία υπενθυμίζει τις αρμενικές σφαγές του Soumgaït, του Kirovabad, στο Μπακού και τη Maragha, οι οποίες οργανώνοθηκαν από τις αρχές του Αζερμπαϊτζάν συμφωνα με τους Γάλλους γερουσιαστές.

Το ψήφισμα της γαλλικής Γερουσίας αναφέρει επίσης ότι η τουρκική στρατιωτική στήριξη που παρέχεται στο Αζερμπαϊτζάν είναι η αιτία του πολέμου που ξέσπασε στις 27 Σεπτεμβρίου από το Αζερμπαϊτζάν.

Καταγγέλλει την ανάπτυξη των ομάδων μισθοφόρων τζιχάντ από τη Συρία με εντολές από το Αζερμπαϊτζάν και την Τουρκία.

O Πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικολ Πασινιάν ανέφερε:

Εκφράζω τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη στη Γαλλία και τον γαλλικό λαό για το ψήφισμα της γερουσίας σχετικά με την αναγνώριση της Δημοκρατίας του Αρτσαχ . Η Γαλλία επιβεβαιώνει την προσήλωσή της στις οικουμενικές αξίες, καθώς και στον σεβασμό των θεμελιωδών αρχών του διεθνούς δικαίου.

Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »
Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας προστατεύεται απο αντιγραφές! Copyright Nemesis HD 2020-21