Φήμες για αγορά Belharra & Αμυντική συμφωνία με Γαλλία αύριο

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: NAVAL GROUP

Στο Παρίσι θα βρίσκεται αύριο ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου θα συναντηθεί με τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν.

Η αυριανή συνάντηση θεωρείται πολύ σημαντική καθώς έχουν ακουστεί πληροφορίες για αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλία και επιλογή φρεγατών για το Πολεμικό Ναυτικό κατι όμως το οποίο δεν επιβεβαιώνεται απο επίσημες πηγές.

Ο Εμανουέλ Μακρόν, πρόκειται αύριο να παραθέσει δείπνο εργασίας στον Έλληνα Πρωθυπουργό, αμέσως μετά την επιστροφή του από τη Νέα Υόρκη, όπου βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες για την 76η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Ελληνικά media, επικαλλούμενα κυβερνητικές πηγές, αναφέρουν ότι ενδέχεται να επιτευχθεί μεταξύ Μητσοτάκη και Μακρόν αμυντική σύμφωνια, η οποία πιθανόν να περιλαμβάνει και ρήτρα αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής

Επιπλέον, οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για αναμενόμενη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού του ΠΝ για τη ναυπήγηση φρεγατών, με τη γαλλική πρόταση για τις φρεγάτες Belharra να επικρατεί, κατι το οποίο πάλι δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί επίσημα οπότε κρατάμε μικρό καλάθι για τις πηγές που μίλησαν.

Ελπίζουμε το Πολεμικό Ναυτικό να κάνει την καλύτερη επιλογή!

NEMESISHD.GR – Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου χωρίς σχετική άδεια

Share
Translate »