Αρχική ΑΣΚΗΣΕΙΣ «FALCON – SOFEX 2021» | Συνεργασία Ειδικών δυνάμεων Ελλάδας, Σερβίας και Κύπρου

«FALCON – SOFEX 2021» | Συνεργασία Ειδικών δυνάμεων Ελλάδας, Σερβίας και Κύπρου

0
«FALCON - SOFEX 2021»
Πηγή φωτογραφίας: ΓΕΕΦ

Ενισχύεται συνεχώς η συνεργασία Ειδικών δυνάμεων Ελλάδας, Κύπρου και Σερβίας καθώς το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς ανακοίνωσε οτι ολοκληρώθηκε η κοινή άσκηση ειδικών δυνάμεων «FALCON – SOFEX 2021» :

“Από 29 Νοεμβρίου έως 08 Δεκεμβρίου 2021, Ομάδα Ειδικών Επιχειρήσεων της Διοίκησης Καταδρομών, συμμετείχε στην Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) με την επωνυμία «FALCON – SOFEX 2021», που διοργανώθηκε στην Ρεντίνα, από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Τριμερούς Συνεργασίας ΕλλάδαςΚύπρου – Σερβίας.

FALCON – SOFEX 2021 Πηγή φωτογραφίας: ΓΕΕΦ

Σκοπός της άσκησης, ήταν η επαύξηση της μαχητικής ικανότητας και διαλειτουργικότητας κατά την οργάνωση, σχεδίαση και εκτέλεση αποστολών Ειδικών Επιχειρήσεων σε συνθήκες μάχης. Συγκεκριμένα το σενάριο της άσκησης  περιλάμβανε βολές μάχης ταχείας αντίδρασης, βολές εν κινήσει, νυχτερινές βολές, αγώνα κατοικημένου τόπου, χειρισμό νεκρών και τραυματιών εντός κατοικημένου τόπου, ορεινό αγώνα, ενέργειες σε ενέδρα και ΤΑΜΣ μικρής κλίμακας για σύλληψη στόχου υψηλής αξία.

Η συμμετοχή του προσωπικού της Εθνικής Φρουράς στην συγκεκριμένη άσκηση, του δίνει τη δυνατότητα για απόκτηση πρόσθετων εμπειριών και  συμβάλει στην αύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των ομάδων ειδικών επιχειρήσεων της ΔΚΔ. Επιπλέον, η πραγματοποίηση παρόμοιας φύσης ασκήσεων, σε συνδυασμό με την υλοποίηση του Προγράμματος Τριμερής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας – Κύπρου και Σερβίας, αντικατοπτρίζουν την εξαιρετική συνεργασία μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των τριών χωρών.” καταλήγει η ανακοίνωση του ΓΕΕΦ.

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε την είδηση με τους φίλους σας! -Με πληροφορίες απο το ΓΕΕΦ

Exit mobile version