Αρχική ΒΡΕΤΑΝΙΑ Η Thales αναπτύσσει κρίσιμα μέρη των φρεγατών Type 31 του Ηνωμένου Βασιλείου

Η Thales αναπτύσσει κρίσιμα μέρη των φρεγατών Type 31 του Ηνωμένου Βασιλείου

0
Type 31 Babcock φρεγάτα Ηνωμένο Βασίλειο
PHOTO: MOD Crown Copyright.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας: Η Thales, ως μέρος της ομάδας Babcock 31, επιλέχθηκε για να παραδώσει την “ψηφιακή καρδιά” των φρεγατών επόμενης γενιάς του Ηνωμένου Βασιλείου. Η Thales θα είναι ο ενοποιητής των συστημάτων του προγράμματος φρεγατών Type 31, παρέχοντας το σύστημα μάχης, τα συστήματα επικοινωνιών και το σύστημα πλοήγησης και γέφυρας.

Το πρόγραμμα φρεγάτας γενικής χρήσης T31 θα παρέχει στην κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ενα στόλο πέντε πλοίων, με μέσο κόστος παραγωγής 250 εκατομμυρίων λιρών ανά πλοίο.

Μετά από μια ολοκληρωμένη διαδικασία ανταγωνισμού, ο τύπος φρεγάτας Type 31, μια ικανή, προσαρμόσιμη και τελευταίας τεχνολογίας φρεγάτα θα είναι η νεότερη κατηγορία πολεμικών πλοίων του Βασιλικού Ναυτικού του Ηνωμένου Βασιλείου, με το πρώτο πλοίο να έχει προγραμματιστεί να πέσει στο νερό το 2023.

Στο αποκορύφωμά του, το πρόγραμμα θα έχει ένα εργατικό δυναμικό περίπου 1250 θέσεων υψηλής εξειδίκευσης σε πολλαπλές τοποθεσίες σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, με περίπου 150 νέες τεχνικές θέσεις να είναι πολύ πιθανόν να ανοίξουν. Η εργασία αναμένεται να υποστηρίξει επιπλέον 1250 ρόλους στην ευρύτερη αλυσίδα εφοδιασμού του Ηνωμένου Βασιλείου.” καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας.

«Η Thales βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας με το Βασιλικό Ναυτικό για περισσότερα από 100 χρόνια. Είμαστε πολύ περήφανοι για τις αξιόπιστες κρίσιμες λύσεις που παρέχουμε στο Βασιλικό Ναυτικό για την προστασία των υδάτων του. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να επεκτείνουμε το σημαντικό μας αποτύπωμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ παράλληλα αναζητούμε περισσότερες αγορές». δήλωσε ο Victor Chavez, Διευθύνων Σύμβουλος της Thales στο Ηνωμένο Βασίλειο

Οι φρεγάτες Type 31 είχαν προταθεί και για το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό με την ονομασία Arrowhead 140

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε την είδηση με τους φίλους σας!

Πληροφορίες απο Thales

Exit mobile version