Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024

F-35 Block 4: Νέο συμβόλαιο για την BAE Systems

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Συμβόλαιο για τα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου (EW) των F-35 Block 4 αξίας σχεδόν μισού δισεκατομμυρίου ανέλαβε η BAE Systems. Τα F-35 χρησιμοποιούν την ολοκληρωμένη σουίτα AN/ASQ-239 η οποία θα αναβθμιστεί στην έκδοση Block 4.

Για το συμβόλαιο η εταιρεία αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι το συμβόλαιο αυτό αφορά τα F-35 του Lot 17. Στην έκδοση Block 4 θα έχει αναβθμίσεις τόσο στο υλικό (hardware) αλλά και στο λογισμικό (software) και παράλληλα θα εγκατασταθούν νέοι αισθητήρες.

Για ολόκληρη την ανακοίνωση της BAE πατήστε εδώ.

F-35 Block 4: Νέο συμβόλαιο για την BAE Systems
Photo By Nicky Boogaard from Hardinxveld-Giessendam, Netherlands – RNLAF F-35 take-off, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=83220893

Το AN/ASQ-239 του F-35

Το AN/ASQ-239 είναι η ολοκληρωμένη σουίτα ηλεκτρονικού πολέμου που εξοπλίζει τα μαχητικά 5ης γενιάς. Χρησιμοποιείται τόσο αμυντικά αλλά και επιθετικά, παρέχοντας έγκαιρη προειδοποίηση στον πιλότο για απειλές, είτε εναέριες είτε στο έδαφος ενώ και βοηθάει στην στοχοποίηση και όλα αυτά σε εύρος 360 μοιρών γύρω από το αεροσκάφος.

Με την απόκτηση των αεροσκαφών αυτών για την Πολεμική Αεροπορία να έχει δρομολογηθεί, το AN/ASQ-239 σαν σύστημα και οποιαδήποτε αναβάθμιση που θα γίνει σε αυτό μας αφορά άμεσα.

Απαγορεύεται η αντιγραφή χωρίς άδεια του NEMESIS HD.

Γρήγορη πλοήγηση

Τελευταίες εξελίξεις

«Ερντογάν… καλύτερα να σωπάσεις και να ντρέπεσαι» Πυρά ΥΠΕΞ Ισραήλ κατά Τουρκίας

Κατά του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξέσπασε...

Το Ισραήλ «ακρωτηριάζει» την ηγεσία της Χεζμπολάχ και του IRGC του Ιράν – Επίθεση στην Συρία

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη συριακή πόλη Μπανιγιάς στην περιοχή...

Διαβάστε ακόμα