Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

F-35 Block 4: Νέο συμβόλαιο για την BAE Systems

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Συμβόλαιο για τα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου (EW) των F-35 Block 4 αξίας σχεδόν μισού δισεκατομμυρίου ανέλαβε η BAE Systems. Τα F-35 χρησιμοποιούν την ολοκληρωμένη σουίτα AN/ASQ-239 η οποία θα αναβθμιστεί στην έκδοση Block 4.

Για το συμβόλαιο η εταιρεία αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι το συμβόλαιο αυτό αφορά τα F-35 του Lot 17. Στην έκδοση Block 4 θα έχει αναβθμίσεις τόσο στο υλικό (hardware) αλλά και στο λογισμικό (software) και παράλληλα θα εγκατασταθούν νέοι αισθητήρες.

Για ολόκληρη την ανακοίνωση της BAE πατήστε εδώ.

F-35 Block 4: Νέο συμβόλαιο για την BAE Systems
Photo By Nicky Boogaard from Hardinxveld-Giessendam, Netherlands – RNLAF F-35 take-off, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=83220893

Το AN/ASQ-239 του F-35

Το AN/ASQ-239 είναι η ολοκληρωμένη σουίτα ηλεκτρονικού πολέμου που εξοπλίζει τα μαχητικά 5ης γενιάς. Χρησιμοποιείται τόσο αμυντικά αλλά και επιθετικά, παρέχοντας έγκαιρη προειδοποίηση στον πιλότο για απειλές, είτε εναέριες είτε στο έδαφος ενώ και βοηθάει στην στοχοποίηση και όλα αυτά σε εύρος 360 μοιρών γύρω από το αεροσκάφος.

Με την απόκτηση των αεροσκαφών αυτών για την Πολεμική Αεροπορία να έχει δρομολογηθεί, το AN/ASQ-239 σαν σύστημα και οποιαδήποτε αναβάθμιση που θα γίνει σε αυτό μας αφορά άμεσα.

Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια!

Απαγορεύεται η αντιγραφή χωρίς άδεια του NEMESIS HD.

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Γρήγορη πλοήγηση

Τελευταίες εξελίξεις

Διαψεύσεις και επιβεβαιώσεις για κατάπαυση πυρός στην Γάζα από Ισραήλ και Χαμάς πριν την εισβολή στην Ράφα – Τι ξέρουμε ως τώρα

Το Ισραήλ ετοιμάζεται να εισέλθει με τις δυνάμεις του στο τελευταίο προπύργιο της Χαμάς, την Ράφα που βρίσκονται αρκετές δυνάμεις της Χαμάς αλλά και ένα τεράστιο κύμα προσφύγων που μετακινήθηκαν από την Βόρεια Γάζα και το Χαν Γιουνίς, αυξάνοντας τους φόβους για ενδεχόμενη ανθρωπιστική καταστροφή σε περίπτωση μαχών.

Διαβάστε ακόμα