Εξοπλίζεται σιωπηλά η Ελλάδα: Προμήθεια Εξοπλισμού Ηλεκτρονικού Πολέμου

UPD : Αλλαγή τίτλου σε εξοπλισμός ηλεκτρονικού πολέμου αντι για σύστημα καθώς το ποσό ειναι αρκετά μικρό. Σιωπηλά εξοπλίζεται η Ελλάδα έναντι της Τουρκίας και προετοίμαζεται να αντιμετώπισει οποιαδήποτε πιθανή απειλή. Ειδικότερα, σύμφωνα με έγγραφο της Νότιας Αφρικής που βγήκε στη δημοσιότητα, η χώρα μας, παρόλο που αυτό δεν πήρε έκταση στα ΜΜΕ, το 2021 […]

UPD : Αλλαγή τίτλου σε εξοπλισμός ηλεκτρονικού πολέμου αντι για σύστημα καθώς το ποσό ειναι αρκετά μικρό.

Σιωπηλά εξοπλίζεται η Ελλάδα έναντι της Τουρκίας και προετοίμαζεται να αντιμετώπισει οποιαδήποτε πιθανή απειλή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με έγγραφο της Νότιας Αφρικής που βγήκε στη δημοσιότητα, η χώρα μας, παρόλο που αυτό δεν πήρε έκταση στα ΜΜΕ, το 2021 φέρεται να αγόρασε εξοπλισμό ηλεκτρονικού πολέμου από το αφρικανικό κράτος.

Ετήσια έκθεση των αρχών της Νοτίου Αφρικής αναφέρει ότι: «Η αμυντική βιομηχανία της Νότιας Αφρικής εξήγαγε όπλα, πυρομαχικά και στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας 3,3 δισεκατομμυρίων ραντ σε 67 χώρες σε όλο τον κόσμο πέρυσι, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Κρατικής Επιτροπής Ελέγχου Συμβατικών Όπλων (NCACC).

Ενημερώνοντας τη Μικτή Μόνιμη Επιτροπή Άμυνας (JSCD) του Κοινοβουλίου το προηγούμενο διάστημα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Συμβατικών Όπλων, Mondli Gungubele, αποκάλυψε ότι το 2021 εγκρίθηκαν 574 άδειες εξαγωγών σε 67 χώρες, αξίας 3,35 δισεκατομμυρίων ραντ (R) (δηλαδή περίπου 196.000.000 €)».

«Η Νότια Αφρική είναι γνωστή για την τεχνολογία ηλεκτρονικού πολέμου της και το 2021 εξήγαγε εξοπλισμό ηλεκτρονικού πολέμου αξίας άνω των 210 εκατομμυρίων R σε 18 χώρες.

Τα μεγαλύτερα συμβόλαια προήλθαν από τη Σουηδία (42 εκατομμύρια R), τη Μοζαμβίκη (11 εκατομμύρια R), την Ινδία (26 εκατομμύρια R), την Ελλάδα (22 εκατομμύρια R, δηλαδή 1.300.000 €) και τη Βραζιλία (65 εκατομμύρια R),» αναφέρει σε σημεία της η έκθεσε του κράτους της Νότιας Αφρικής.

Διαβάστε ακόμα: «ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΛΗΓΗ»: Ξεκάθαρα λόγια Πρωθυπουργού στο Κογκρέσο των ΗΠΑ – NEMESIS HD

- Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

- Μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας

Copyright © NEMESIS HD (nemesishd.gr). Η αντιγραφή ή αναδημοσίευση του περιεχομένου απαγορεύεται χωρίς προηγούμενη άδεια. Επιτρέπεται μόνο η χρήση πολύ μικρού αποσπάσματος (έως 20–30 λέξεις), με σαφή αναφορά στην πηγή και ενεργό σύνδεσμο προς το nemesishd.gr.

Πρόσφατες εξελίξεις

Εξοπλιστικό Ουίσκι: Ελληνικά F-16 Viper | Αυτοπροστασία και ο κίνδυνος απαξίωσης στην διαχωριστική γραμμή μεταξύ επιβίωσης και κατάρριψης

Η αναβάθμιση των ελληνικών F-16 σε επίπεδο Viper αποτελεί πυλώνα της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας, όμως η καθυστέρηση στην ενσωμάτωση σύγχρονου συστήματος ηλεκτρονικού πολέμου δημιουργεί ένα κρίσιμο επιχειρησιακό κενό. Το παρωχημένο ASPIS II δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός ψηφιακού περιβάλλοντος μάχης με ραντάρ AESA και απειλές A2/AD. Η επιλογή μεταξύ IVEWS και Viper Shield δεν είναι απλώς τεχνική, αλλά στρατηγική απόφαση που θα καθορίσει την επιβιωσιμότητα και αποτελεσματικότητα της Πολεμικής Αεροπορίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τραμπ προς Ιράν με ΑΙ εικόνα του: «Τέλος το καλό παιδί» – Παράταση αποκλεισμού και ο όρος για τα πυρηνικά

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κλιμακώνει την πίεση στην Τεχεράνη, δίνοντας εντολή για παράταση του ναυτικού αποκλεισμού και θέτοντας σκληρούς όρους για το πυρηνικό πρόγραμμα, την ώρα που η ιρανική οικονομία δέχεται ισχυρά πλήγματα.
00:00:00

🔴LIVE Τετάρτη 22:00 – Εξελίξεις στον Πόλεμο-ΗΠΑ-Ιράν-Ισραήλ & «καλά παιδιά»

Μην χάσετε απόψε, Τετάρτη, στις 22:00 το LIVE του...

Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν κατάσταση Κούβας για το Ιράν, καταγγελία σε ΟΗΕ για «πειρατεία ΗΠΑ» και εξελίξεις γύρω από την νέα πρόταση

Σε νέα φάση κλιμάκωσης εισέρχεται η κρίση στη Μέση Ανατολή, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έδωσε εντολή για παράταση του ναυτικού αποκλεισμού του Ιράν, οδηγώντας τις τιμές του πετρελαίου στα ύψη και προκαλώντας διεθνείς αντιδράσεις.

Περισσότερες Εξελίξεις