Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΕΞΕΛΙΞΗ: Μικρή αλλαγή στο πρόγραμμα Φρεγατών FDI (BELHARRA/FDI HN) του Πολεμικού Ναυτικού – Πηγές NEMESIS HD – Τι γνωρίζουμε ως τώρα

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο NEMESIS HD καμία σημαντική επίπτωση δεν πρόκειται να έχει το πρόγραμμα Φρεγατών FDI (Belharra/FDI HN) για την Ελλάδα παρά πληροφορίες που διακινήθηκαν για πρόβλημα και καθυστερήσεις στις παραδόσεις των φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού με τις κατάλληλες διαμορφώσεις. Το μόνο που θα συμβεί είναι η αλλαγή της παράδοσης της Φρεγάτας «Φορμίων» η οποία θα γίνει στην θέση της 4ης Φρεγάτας FDI του Γαλλικού Ναυτικού χωρίς αλλαγές στην διαμόρφωση για να μην επηρεαστεί το συνολικό χρονοδιάγραμμα των παραδόσεων στην Ελλάδα.

Οι πληροφορίες αυτές ήρθαν μετά από άρθρο στο Mer et Marine, το οποίο ανέφερε μια πιθανή σημαντική αλλαγή στο χρονοδιάγραμμα για την παράδοση των φρεγατών FDI (Belharra) από την Naval Group. Αυτή η αλλαγή, όπως μετέδωσε το Mer et Marine, θα είχε ως αποτέλεσμα την αναδιάταξη στην σειρά των παραδόσεων των πολεμικών πλοίων, με την τέταρτη φρεγάτα που αρχικά προοριζόταν για το Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό να επανατοποθετείται ως το τρίτο σκάφος για την Ελλάδα. Πράγμα το οποίο θα πραγματοποιηθεί για να μην επηρεαστεί το χρονοδιάγραμμα παραδόσεων της Ελλάδας. Αυτό δημιούργησε και μπέρδεμα καθώς αυτό μπορεί να είχε ως αποτέλεσμα αλλαγή της προκαθορισμένης διαμόρφωσης.

Πηγές του NEMESISHD.GR αναφέρουν ότι δεν προβλέπεται αλλαγή στο χρονοδιάγραμμα παραδόσεων στην Ελλάδα του προγράμματος, ούτε στην διαμόρφωση των Φρεγατών κλάσης «ΚΙΜΩΝ», όπως είναι γνωστές οι Φρεγάτες FDI της Ελλάδας, και αναμένεται το πρόγραμμα να εκτελεστεί όπως έχει συμφωνηθεί με μόνο αυτή την αλλαγή οπού μας παραχωρεί η Γαλλία την θέση της στις ναυπηγήσεις για την τέταρτη Φρεγάτα.

ΕΞΕΛΙΞΗ: Μικρή αλλαγή στο πρόγραμμα Φρεγατών FDI (BELHARRA/FDI HN) του Πολεμικού Ναυτικού - Πηγές NEMESIS HD - Τι γνωρίζουμε ως τώρα
FDI HN PHOTO NAVAL GROUP

Άρα το σχέδιο ναυπηγήσεων προβλέπει ότι το πρώτο πλοίο θα είναι το γαλλικό, με το όνομα «Amiral Ronarc’h», ακολουθούμενο από τις Φρεγάτες «Κίμων» και «Νέαρχος», που θα έρθουν στο Πολεμικό Ναυτικό στην Standard 1 διαμόρφωση (16 ASTER-30). Το τέταρτο πλοίο θα είναι το ελληνικό πλοίο «Φορμίων» Standard 2 FDI HN (32 ASTER-30) και τέλος, η γαλλική φρεγάτα «Amiral Louzeau»

Τα πλοία που θα βρίσκονται στην διαμόρφωση Standard 1 θα αναβαθμιστούν στην διαμόρφωση Standard 2 μετά την έλευση τους στο Πολεμικό Ναυτικό.

Μείνετε συντονισμένοι για περαιτέρω ενημερώσεις – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Σφοδρό Ρωσικό χτύπημα σε τρένο με «δυτικά όπλα» στην Ουκρανία

Eνα τρένο φορτωμένο με δυτικά όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό...

Νεκρός πολίτης από επίθεση της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ – Πώς απάντησε ο IDF

Βόρειο Ισραήλ - Ένας Ισραηλινός πολίτης σκοτώθηκε χθες τη...

Διαβάστε ακόμα