Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

ΕΞΕΛΙΞΗ: 12 Mirage 2000 του Κατάρ αγοράστηκαν από την Ινδονησία – Πληροφορίες

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από έγκυρες διεθνείς πηγές, η Ινδονησία είχε εμπλακεί σε διαπραγματεύσεις με το Κατάρ για την απόκτηση δώδεκα αεροσκαφών (12) Mirage 2000-5EDA, με τη σύμφωνη γνώμη της Γαλλίας.

Ο Prabowo Subianto, ο υπουργός Άμυνας της Ινδονησίας, έκανε την ανακοίνωση σχετικά με την αγορά αεροσκαφών Mirage 2000 κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Grand Reunion των Απόστρατων Ινδονήσιων Πολεμιστών (PPIR) που πραγματοποιήθηκε στο Jogja Expo Center (JEC) στη Γιογκιακάρτα στις 3 Μαΐου 2023.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Prabowo δήλωσε: “Πρόσφατα υπογράψαμε σύμβαση για την προμήθεια του προηγμένου μαχητικού αεροσκάφους, του Rafale. Επιπλέον, θα αποκτήσουμε αεροσκάφη Mirage 2000. Ελπίζουμε να ολοκληρώσουμε τη σύμβαση για την απόκτηση F-15 για την Πολεμική Αεροπορία μας στο εγγύς μέλλον».

ΕΞΕΛΙΞΗ: 12 Mirage 2000 του Κατάρ αγοράστηκαν από την Ινδονησία
Mirage 2000 του Κατάρ (U.S. Air Force photo by Master Sgt. Larry E. Reid Jr.)

Η Ινδονησία έχει ήδη εκφράσει την θέληση της να αγοράσει περισσότερα από 42 αεροσκάφη RAFALE από την Γαλλία.

Επιπλέον, η Ινδονησία έχει λάβει έγκριση από το Κογκρέσο των ΗΠΑ για την αγορά τριάντα έξι (36) αεροσκαφών F-15EX. Τα Mirage 2000 θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για εκπαιδευτικούς σκοπούς από τον Ινδονησιακή Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ).

Για να διευκολυνθεί η μεταφορά αυτών των αεροσκαφών στην Ινδονησία, η Défense Conseil International (DCI), μια γαλλική ιδιωτική εταιρεία με έδρα το Κατάρ, παρέχει τις υπηρεσίες της. Η συμφωνία έχει συνταχθεί από την E-Systems Solutions, μια εταιρεία με έδρα το Ντουμπάι, σύμφωνα με αναφορές διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Η Excalibur International, τσέχικη εταιρεία και θυγατρική της εταιρείας όπλων του Τσεχοσλοβακικού Ομίλου (CSG), έχει αναλάβει τη χρηματοδότηση για την προμήθεια μαχητικού αεροσκάφους.

Η μεταφορά των αεροσκαφών θα γίνει / γίνεται με μεταγωγικά αεροσκάφη AN-124.

Copyright: NEMESIS HD (ALL RIGHTS RESERVED)

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα