Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΕΒΡΟΣ: ΠΕΤΡΟΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ – ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Χρήση χημικών έγινε σήμερα, λίγο μετά τις 16:30 από αστυνομικούς στον Έβρο, ως απάντηση στον πετροπόλεμο που δέχονται από πλευράς των συγκεντρωμένων προσφύγων και μεταναστών στο τελωνείο των Καστανιών.

Οι πρόσφυγες – μετανάστες επιτίθενται στις δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας που φρουρούν τα σύνορα, πετώντας τους πέτρες και ξύλα ένω οι ελληνικές αρχές προσπαθούν να τους απωθήσουν χρησιμοποιώντας δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης.

Τουλάχιστον δύο αυτοκίνητα του στρατού και της αστυνομίας έχουν υποστεί φθορές από τον πετροπόλεμο.

Στην επιχείρηση αναχαίτισης οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν και όχημα ρίψης νερού.

Σύμφωνα με πηγές, κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, άνδρας της Ελληνικής Αστυνομίας τραυματίστηκε στο πρόσωπο από πέτρα που εκσφενδονίστηκε από την άλλη πλευρά.

«Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου για τις πρώτες βοήθειες. Ο αστυνομικός είναι καλά στην υγεία του και παρά τον τραυματισμό του ζήτησε σύντομα να επιστρέψει στα καθήκοντά του», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα