Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

“Εκστρατεία παραπληροφόρησης από την Αγκυρα – Κανένας δεν περνά τα σύνορα” – ΥΠΕΞ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Για «εκστρατεία παραπληροφόρησης» από τις τουρκικές αρχές κάνει λόγο το υπουργείο Εξωτερικών, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

«Συνεχίζεται εκστρατεία παραπληροφόρησης από τουρκικές αρχές. Η πραγματικότητα: Από χθες πρωί ως σήμερα πρωί αποτράπηκε είσοδος στην ελληνική επικράτεια (σε όλο τον Εβρο) σε 10.000 άτομα. 73 άτομα χωρίς σχέση με το Ιντλίμπ εισήλθαν παράνομα σε ελληνικό έδαφος, συνελήφθησαν και σχηματίστηκαν δικογραφίες», αναφέρει σε ανάρτησή του το ΥΠΕΞ.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε ότι μέχρι τις 10 το πρωί, πάνω από 67.000 άτομα έχουν περάσει μέσω Αδριανούπολης στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε.

Παράλληλα, σε δεύτερη ανάρτησή του, το ΥΠΕΞ διαμηνύει ότι «κανένας δεν μπορεί να περάσει τα ελληνικά σύνορα».

«Οσοι επιχειρούν να περάσουν παράνομα, αποτρέπονται αποτελεσματικά. Οι αριθμοί που ανακοινώνονται από τις τουρκικές αρχές είναι απολύτως ψευδείς και αποπροσανατολιστικοί»

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα