Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

ΕΤΟΙΜΗ Η ΡΩΣΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟ ΙΡΑΝ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Η Ρωσία είναι έτοιμη να παραδώσει όπλα στο Ιράν αλλά μόνο μετά την άρση των διεθνών κυρώσεων, δήλωσε τη Δευτέρα ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής και Τεχνικής Συνεργασίας Ντμίτρι Σγουγέεφ.

  “Η ρωσική πλευρά είναι έτοιμη να συζητήσει με τη συνεργασία του Ιράν σε αυτόν τον τομέα [πωλήσεις όπλων], υπό την προϋπόθεση ότι η πρακτική εφαρμογή των σχεδίων … ξεκινά μόνο μετά την άρση των διεθνών περιορισμών”, ανέφερε ο Shugayev στο Dubai Airshow.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Ιράν μπορεί να ενδιαφέρεται για ελικόπτερα, ρωσικά μαχητικά , πλοία, παράκτια συστήματα πυραύλων, κινητήρες αεροσκαφών και ανταλλακτικά για την επισκευή αεροσκαφών, τεθωρακισμένων οχημάτων και υποβρυχίων.


    “Συνεχίζουμε να εκπληρώνουμε συμβάσεις που δεν εμπίπτουν στις κυρώσεις του ΟΗΕ, στην παράδοση επισκευαστικού και διαγνωστικού εξοπλισμού, εργαλεία ραδιοεπικοινωνίας, συστήματα αναγνώρισης ραδιοφώνου και άλλα είδη μη επιθετικών όπλων”, ανέφερε ο Shugayev.

Το Ιράν έχει πληγεί από τις κυρώσεις των Ηνωμένων Εθνών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που στοχεύουν στον τομέα της άμυνας, από τα μέσα της δεκαετίας του 2000. Οι περιορισμοί αρθηκαν εν μέρει το 2015, όταν το Ιράν άρχισε να συνεργάζεται με την παγκόσμια κοινότητα για το πυρηνικό του πρόγραμμα. Ωστόσο, η απαγόρευση όπλων στο Ιράν θα παραμείνει ενεργή μέχρι τον Οκτώβριο του 2020.

-NemesisHD

Τελευταίες εξελίξεις

Σφοδροί βομβαρδισμοί του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ βομβάρδισαν τις τελευταίες ώρες οι ένοπλες...

Διαβάστε ακόμα