ΕΤΟΙΜΗ Η ΡΩΣΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟ ΙΡΑΝ

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Η Ρωσία είναι έτοιμη να παραδώσει όπλα στο Ιράν αλλά μόνο μετά την άρση των διεθνών κυρώσεων, δήλωσε τη Δευτέρα ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής και Τεχνικής Συνεργασίας Ντμίτρι Σγουγέεφ.

  “Η ρωσική πλευρά είναι έτοιμη να συζητήσει με τη συνεργασία του Ιράν σε αυτόν τον τομέα [πωλήσεις όπλων], υπό την προϋπόθεση ότι η πρακτική εφαρμογή των σχεδίων … ξεκινά μόνο μετά την άρση των διεθνών περιορισμών”, ανέφερε ο Shugayev στο Dubai Airshow.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Ιράν μπορεί να ενδιαφέρεται για ελικόπτερα, ρωσικά μαχητικά , πλοία, παράκτια συστήματα πυραύλων, κινητήρες αεροσκαφών και ανταλλακτικά για την επισκευή αεροσκαφών, τεθωρακισμένων οχημάτων και υποβρυχίων.


    “Συνεχίζουμε να εκπληρώνουμε συμβάσεις που δεν εμπίπτουν στις κυρώσεις του ΟΗΕ, στην παράδοση επισκευαστικού και διαγνωστικού εξοπλισμού, εργαλεία ραδιοεπικοινωνίας, συστήματα αναγνώρισης ραδιοφώνου και άλλα είδη μη επιθετικών όπλων”, ανέφερε ο Shugayev.

Το Ιράν έχει πληγεί από τις κυρώσεις των Ηνωμένων Εθνών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που στοχεύουν στον τομέα της άμυνας, από τα μέσα της δεκαετίας του 2000. Οι περιορισμοί αρθηκαν εν μέρει το 2015, όταν το Ιράν άρχισε να συνεργάζεται με την παγκόσμια κοινότητα για το πυρηνικό του πρόγραμμα. Ωστόσο, η απαγόρευση όπλων στο Ιράν θα παραμείνει ενεργή μέχρι τον Οκτώβριο του 2020.

-NemesisHD

Πρόσφατα

Τελική Αξιολόγηση για τα Rafale: «Υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού και ετοιμότητας»

Την τελίκη επιχειρησιακή αξιολόγηση των νεοαποκτηθέντων μαχητικών αεροσκαφών Rafale...

«Αυτοκρατορία του ψεύδους»: Ρώσος ΥΠΕΞ για Δύση και «νέα τάξη πραγμάτων»

Στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ο Ρώσος υπουργός...

Ουκρανός Στρατηγός: «Σπάσαμε τις αμυντικές γραμμές των Ρώσων στο Βερμπόβε»

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις σύμφωνα με Ουκρανό στρατηγό και...

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Ναυτική Κυριακή: Αντιτορπιλικά κλάσης Zumwalt

Η έναρξη της θεματικής στήλης Ναυτική Κυριακή ξεκινά σήμερα...

UAV AEROSTAR: Τα «μάτια» της Εθνικής Φρουράς στην ανατολική Μεσόγειο

Στο σημερινό άρθρο της στήλης μας «Αεροπορική Τρίτη» θα...