Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ερντογάν στην Ουκρανία: «Δεν κάνω πίσω στις αμυντικές συμφωνίες»

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ότι δεν θα κάνει πίσω στις αμυντικές της συμφωνίες με την Ουκρανία για χάρη της Ρωσίας, δήλωσε η Τουρκία, με αφορμή την επέκταση της αμυντικής της συνεργασίας με την Ουκρανία.

«Υπογράψαμε σήμερα μια συμφωνία η οποία θα επεκτείνει σημαντικά την παραγωγή μη επανδρωμένων αεροσκαφών» που σχεδίασε η τουρκική εταιρεία Baykar, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelenskiy σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν.

«Η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Άγκυρας και Κιέβου δεν έχει σκοπό να στοχεύσει τη Ρωσία αλλά και δεν θα διακοπεί για να την ευχαριστήσει, δήλωσε ο διευθυντής επικοινωνίας του Ερντογάν, Φαχρετίν Αλτούν.

Ο Αλτούν πρόσθεσε ότι η Τουρκία προσπάθησε να αξιοποιήσει τους δεσμούς της προσφέροντας να μεσολαβήσει μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας για να επιλυθεί η πρόσφατη συνοριακή κρίση μεταξύ των δύο χωρών. Επιπλέον, είπε ότι ο Ερντογάν μπορεί να φιλοξενήσει τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν, αλλά δεν έχει κανονιστεί ακόμα ημερομηνία.

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε την είδηση με τους φίλους σας!

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα