Ειδήσεις
Ελλάδα και Λιβύη: Δηλώσεις για τις διμερείς σχέσεις στην Τρίπολη
«Αυτό που ξεχωρίζει στις ελληνολιβυκές σχέσεις είναι ότι η Ελλάδα δεν έβλαψε ποτέ τη Λιβύη ούτε εξέφρασε εχθρότητα προς τη Λιβύη», δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Λιβύης, επαινώντας την επιρροή της Ελλάδας στη Μεσόγειο και τον ευρύτερο κόσμο και χαρακτηρίζοντας τις σχέσεις Ελλάδας και Λιβύης «εξαιρετικές».
Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης, έφτασε στην Τρίπολη την Κυριακή ως επικεφαλής ελληνικής επιχειρηματικής αντιπροσωπείας, στο πλαίσιο της νέας επιχειρηματικής κίνησης της Ελλάδας στη Λιβύη, και πραγματοποίησε συνάντηση με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Λιβύης.
Σύμφωνα με το LibyaReview, ο Κώστας Φραγκογιάννης δήλωσε ότι η Ελλάδα θα βοηθήσει ώστε να διασφαλιστεί η ειρήνη στη Λιβύη και ότι θα συμβάλει στην εκπαίδευση του λιμενικού της, με την πρόταση αυτή να γίνεται αποδεκτή από τον Λίβυο υφυπουργό Εξωτερικών.
Ο Κώστας Φραγκογιάννης κάλεσε ξανά για την απόσυρση των ξένων δυνάμεων και μισθοφόρων από τη Λιβύη, τονίζοντας ότι η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που άνοιξε προξενείο στη Βεγγάζη και η πρώτη που έφτασε στη Λιβύη με επιχειρηματική αντιπροσωπεία.
Με τη σειρά του, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Λιβύης εξέφρασε την εκτίμησή του για την άφιξη της επιχειρηματικής αντιπροσωπείας και χαιρέτισε τη στήριξη της Ελλάδας προς τη Λιβύη και τα σχέδια για περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών δεσμών.
Πηγή: LibyaReview.
