Επιβεβαιώνει η Ρωσία: «Δύο πλοία έχουν υποστεί ζημιές» από την Ουκρανική πυραυλική επίθεση στην Κριμαία – Αποβατικό Ropucha στις φλόγες και φήμες για υποβρύχιο KILO

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Τα ξημερώματα, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις στόχευσαν τη ρωσική ναυτική βάση στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας, προκαλώντας σημαντικές ζημιές σε ρωσικά πολεμικά πλοία που μέχρι στιγμής αφορά επιβεβαιώμενα για ένα αποβατικό κλάσης Ropucha και ανεπιβεβαιώτα για ένα Υποβρύχιο κλάσης KILO.

Η επίθεση επιβεβαιώθηκε από πολλές πηγές στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένου του ρωσικού κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Tass και Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας που εξέδωσε ανακοίνωση πριν λίγες ώρες.

Συγκεκριμένα, η σφοδρή ουκρανική επίθεση με πυραύλους και drone σημειώθηκε τα ξημερώματα της 13ης Σεπτεμβρίου 2023 και σύμφωνα με αναφορές, τα πρώτα χτυπήματα ακούστηκαν γύρω στις 3 τα ξημερώματα τοπική ώρα.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι η Σεβαστούπολη δέχτηκε επίθεση από τρία μη επανδρωμένα σκάφη (USV) και 10 πυραύλους κρουζ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ρωσικού ΥΠΑΜ, όλα τα μη επανδρωμένα σκάφη αναχαιτίστηκαν, μαζί με επτά πυραύλους κρουζ από τους δέκα που εκτόξευσε η Ουκρανία.

Οι κύριοι στόχοι της επίθεσης ήταν ένα μεγάλο αποβατικό πλοίο κλάσης Ropucha και ένα υποβρύχιο κλάσης Kilo, και τα δύο βρίσκοντουσαν για εργασίες συντήρησης στο 13ο εργοστάσιο επισκευής πλοίων σε μια αποβάθρα της Σεβαστούπολης. Ενώ το πλοίο της κλάσης Ropucha, που φαίνεται να είναι το Minsk, υπέστη επιβεβαιωμένη ζημιά και τυλίχθηκε στις φλόγες με βάση φωτογραφίες, εξακολουθεί να μην έχει επιβεβαιωθεί εάν χτυπήθηκε το υποβρύχιο κλάσης Kilo που ήταν και αυτό δεμένο δίπλα του ή κάποιο άλλο πλοίο καθώς το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας αναφέρει Ουκρανικό χτύπημα σε δύο ναυτικά μέσα.

Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 24 τραυματίες, όπως ανέφερε ο κυβερνήτης της πόλης Μιχαήλ Ραζβοζάεφ που έχει ορισθεί από τη Μόσχα. Η ικανότητα του ουκρανικού ναυτικού να χτυπήσει πολύ σκληρά τον Ρωσικό στόλο στην Κριμαία και όχι μόνο δείχνει ότι ο πόλεμος τελικά όντως μεταφέρεται στην Ρωσία και μένει να δούμε τι συνέπειες μπορεί αυτό το γεγονός να προκαλέσει.

Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια!

Πρόσφατα

Τελική Αξιολόγηση για τα Rafale: «Υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού και ετοιμότητας»

Την τελίκη επιχειρησιακή αξιολόγηση των νεοαποκτηθέντων μαχητικών αεροσκαφών Rafale...

«Αυτοκρατορία του ψεύδους»: Ρώσος ΥΠΕΞ για Δύση και «νέα τάξη πραγμάτων»

Στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ο Ρώσος υπουργός...

Ουκρανός Στρατηγός: «Σπάσαμε τις αμυντικές γραμμές των Ρώσων στο Βερμπόβε»

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις σύμφωνα με Ουκρανό στρατηγό και...

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ