ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΑΜΑΣ ΣΕ ΠΛΟΙΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΑΜΑΣ ΣΕ ΠΛΟΙΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

Η Χαμάς αναφέρει ότι χτύπησε με ρουκέτες πλοίο του πολεμικού ναυτικού του Ισραήλ στα ανοικτά των ακτών της Γάζας. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες προσπάθησαν να χτυπήσουν το πλοίο και με ένα μίνι αυτόνομο υποβρύχιο, ενώ παράλληλα εκτόξευσαν δεκάδες ρουκέτες στις πόλεις Άσντοντ, Ασκελόν και Μπερ Σεβά ως απάντηση στους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε την είδηση και δήλωσε: “Ένα από τα πλοία του ναυτικού μας πυροβολήθηκε με πύραυλο χωρίς να υποστεί ζημιές, αποκρούσαμε την επίθεση και καταστρέψαμε τους επιτιθέμενους.”

Ισραηλινά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι η Χαμάς διαθέτει μικρά αυτόνομα υποβρύχια καθοδηγούμενα από GPS, οπλισμένα με 50 κιλά εκρηκτικών, σχεδιασμένα για αποστολές αυτοκτονίας εναντίον ναυτικών στόχων, τα περισσότερα από τα οποία έχουν ήδη καταστραφεί από το Ισραήλ.

Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έκανε επίσης μια ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό:

“Τις τελευταίες ημέρες, το ισραηλινό ναυτικό είχε εντοπίσει ύποπτη δραστηριότητα στη Βόρεια Λωρίδα της Γάζας και παρακολούθησε τις κινήσεις ορισμένων μαχητών της Γάζας.

Σήμερα, χρησιμοποιώντας τις κατασκοπευτικές δυνατότητες των αεροσκαφών της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας και τις δυνατότητες του Πολεμικού μας ναυτικού, αρκετοί από τους υπόπτους εντοπίστηκαν με ένα σκάφος, που υπάρχουν υποψίες ότι ήταν μίνι-υποβρύχιο που θα χρησιμοποιούσε ως όπλο η Χαμάς.

Το σκάφος μεταφέρθηκε στην ακτή και φάνηκε να είναι καθ’ οδόν για να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση στα ισραηλινά ύδατα. Πριν από λίγο, ένα πολεμικό πλοίο του IDF και ένα αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας στόχευσαν τους χειριστές και το όπλο για να εξαλείψουν την απειλή.” καταλήγει η ανακοίνωση του Ισραήλ.

Share

Written by:

2,919 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »