Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ: Αποφασιστικές κινήσεις Δένδια για το ζήτημα Γάζας-Ισραήλ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ: Αποφασιστικές κινήσεις Δένδια για το ζήτημα Γάζας-Ισραήλ

Μπαράζ συναντήσεων πραγματοποιεί ο Νίκος Δένδιας στη Μέση Ανατολή για την ελληνική διαμεσολάβηση εξεύρεσης λύσης στο ζήτημα της διαμάχης Ισραήλ-Παλαιστίνης καθώς όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών “ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μεταβαίνει αύριο, Τρίτη 18 Μαΐου, στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά εδάφη.

Ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει συναντήσεις με την Αυτού Θειοτάτη Μακαριότητα τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ΄, με τον Ισραηλινό ομόλογό του Gabi Ashkenazi και με τον Παλαιστίνιο ομόλογο του Riad Al-Maliki.

Επίσης, αύριο, ο κ. Δένδιας θα συμμετάσχει στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνεκάλεσε ο ΥΕ/ΑΕ Josep Borrell με αντικείμενο τις εξελίξεις στην περιοχή.

Tην ίδια ημέρα, ο Υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί και στην Ιορδανία, όπου θα συναντηθεί με τον Ιορδανό ομόλογό του Ayman Safadi.

Τέλος, ο κ. Δένδιας θα μεταβεί στο Κάιρο την Πέμπτη 20 Μάϊου, όπου θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Sameh Shoukry.

Ο Υπουργός Εξωτερικών είχε νωρίτερα σήμερα συνεργασία με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ενόψει των επικείμενων επισκέψεων του” καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Η Ελλάδα σε αντίθεση με την Τουρκία αν και αναγνώρισε το δικαίωμα αυτοάμυνας του Ισραήλ αναγνωρίζει επίσης το δικαίωμα της Παλαιστίνης να ζητά την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα που έχει προκύψει τις τελευταίες δεκαετίες με το Ισραήλ.

Η Ελλάδα με τέτοιες κινήσεις αναβαθμίζει τον γεωπολιτικό της ρόλο τόσο ως προς το κράτος του Ισραήλ όσο και με τις χώρες του αραβικού συνδέσμου οι οποίες κρινονται κρίσιμες στην ενεργειακή πορεία της χώρας αλλά και στην αναχαίτιση της τουρκικής επιρροής σε Μέση Ανατολή και Αφρική.

Share

Written by:

2,919 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »