Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Αρχηγού Εθνικής Φρουράς στο Γερεβάν | Ενίσχυση συνεργασίας Κύπρου – Αρμενίας

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Επίσκεψη πραγματοποίησε στο Γερεβάν ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, την Τρίτη 18 και την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΦ, κατόπιν πρόσκλησης του Αρχηγού Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) της Αρμενίας, Υποστράτηγου Artak Davtyan.

Ο Υποστράτηγος Davtyan υποδέχτηκε την Τετάρτη τον Αντιστράτηγο Ζερβάκη στο Στρατηγείο του Γενικού Επιτελείου της Αρμενίας όπου η Κυπριακή αντιπροσωπεία έλαβε ενημέρωση σχετικά με τις Αρμενικές Ένοπλες Δυνάμεις και την τρέχουσα κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή του Καυκάσου.

Ο Αρχηγός της ΕΦ, αναφέρθηκε στις απειλές για την ασφάλεια και την σταθερότητα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, λόγω των ενεργειών της Τουρκίας. Οι αντιπροσωπείες εξέφρασαν την πρόθεσή τους για περαιτέρω εμβάθυνση του προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας.

Εν συνεχεία, ο Αντιστράτηγος Ζερβάκης είχε συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας της Αρμενίας Suren Papikyan, ο οποίος εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη στήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας και επανέλαβε στον Αρχηγό της ΕΦ, τη διαχρονική στήριξη της Κυβέρνησης της Αρμενίας για την επίλυση του Κυπριακού σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Ακολούθως, η αντιπροσωπεία της Κύπρου πραγματοποίησε επίσκεψη σε Μονάδα Αεράμυνας των Αρμενικών ΕΔ και ενημερώθηκε για την αποστολή και δυνατότητες της. Τέλος, η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το Μνημείο Γενοκτονίας των Αρμενίων και το παρακείμενο μουσείο.

Κατά την επίσκεψη του Αρχηγού του ΓΕΕΦ στην Αρμενία επαναβεβαιώθηκε η σημασία του διμερούς προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και του τριμερούς με την Ελλάδα, τα οποία εντάσσονται στο πλέγμα διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει η Εθνική Φρουρά με τις Ένοπλες Δυνάμεις φίλων και συμμαχικών χωρών.

Παράλληλα, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και του Καυκάσου, θέματα κοινού ενδιαφέροντος καθώς και τρόποι αναβάθμισης και διεύρυνσής της συνεργασίας μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Αρμενίας. 

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε την είδηση με τους φίλους σας!

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα