Επικίνδυνη κλιμάκωση της Χεζμπολάχ με στόχο Ισραηλινή εξέδρα φυσικού αερίου

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Το Σάββατο, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι έστειλε απο το Λίβανο τρία άοπλα μη επανδρωμένα αεροσκάφη προς μια ισραηλινή εξέδρα φυσικού αερίου στη Μεσόγειο.

Η Χεζμπολάχ που υποστηρίζεται από το Ιράν δήλωσε ότι τα drones που πέταξαν προς το Ισραηλινό κοίτασμα φυσικού αερίου Karish, το οποίο βρίσκεται σε ύδατα που διεκδικούν και τo Ισραήλ αλλά και ο Λίβανος, αποτελούσε μια αποστολή αναγνώρισης που όπως είπε «έδωσε το μήνυμα» στο Ισραήλ.

Δεν υπήρξε κανένα σχόλιο από τις αρχές του Λιβάνου για το γεγονός, το οποίο συνέβη εν μέσω εντάσεων για τη θέση του ισραηλινού γεωτρύπανου.

Σύμφωνα με τον Ισραηλινό Υπουργό Άμυνας Μπένι Γκαντζ, «Η Χεζμπολάχ αποτρέπει το κράτος του Λιβάνου να καταλήξει σε συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα, τα οποία είναι κρίσιμα για την οικονομία και την ευημερία του λιβανικού έθνους» ανέφερε ο Μπένι Γκαντζ.

Επικίνδυνη κλιμάκωση της Χεζμπολάχ με στόχο Ισραηλινή εξέδρα φυσικού αερίου
PHOTO: Israel Defense Forces Flickr

Σύμφωνα με δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον ισραηλινό στρατό, οι δυνάμεις του είχαν αναχαιτίσει με επιτυχία όπως είπαν: «τρία εχθρικά UAV που εισήλθαν στον εναέριο χώρο του Ισραήλ».

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, οι αναχαιτίσεις που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο ηταν και η πρώτη φορά που ένα σύστημα αεράμυνας εγκατεστημένο σε πλοίο του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού κατέρριψε έναν εισερχόμενο στόχο.

Διαβάστε ακόμα: Κατηγορίες Λουκασένκο για Ουκρανία: «Προσπάθησαν να μας χτυπήσουν» (nemesishd.gr)

Exit mobile version