Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΦΡΑΧΤΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ & ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Επέκταση του φράχτη στον Έβρο ανακοίνωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά του φράχτη ο Υπουργός, ανεφερε ότι ο χαρακτήρας του είναι αμυντικός, ενώ λόγω της μορφολογίας της περιοχής θα κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να λειτουργήσει κι ως αντιπλημμυρικό έργο για την προστασία καλλιεργειών και οικισμών.

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη ο φράχτης θα αποτελείται από ισχυρό μεταλλικό κιγκλίδωμα, χάλυβα ύψους 5 μέτρων και κοιλοδοκούς.

Το επάνω μέρος του, περίπου 1,25 μέτρα, θα απαρτίζεται από επίπεδη λεία λαμαρίνα με αντιαναρριχητική λειτουργία, ενώ θα προσαρμοστούν προεξοχές για αγκαθωτή κονσερτίνα (συρματόπλεγμα) .

Το κιγκλίδωμα θα εδράζεται σε πασσάλους οι οποίοι θα θεμελιώνονται σε βάθος 6 μέτρων επειδή η περιοχή είναι πλημμυρική.

Το χρονοδιάγραμμα παράδοσης του έργου εκτιμάται ότι θα υλοποιηθεί εντός 8 μηνών ενώ το συνολικό κόστος μαζί με τα συνοδά έργα θα φτάσει στα 62,9 εκατομμύρια ευρώ.

«Επίσης, απαιτείται αναβάθμιση του υφιστάμενου φράχτη καθώς έχει υποστεί φθορές από την πρόσφατη οργανωμένη εισβολή. Θα ενισχυθεί με προσθήκη από πλευρά Ελλάδος ισχυρού κιγκλιδώματος χαλύβδινου ύψους 4 μέτρων. Παράλληλα ο Στρατός κατασκευάζει 8 νέα υπερυψωμένα αντιβαλλιστικά παρατηρητήρια σε βάθος 10-15 μέτρα πίσω από τα σύνορα, κατασκευή κτηρίων κ.α.», πρόσθεσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ακόμα..

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, επισήμανε ότι η χώρα μας επεκτείνει το έργο της ηλεκτρονικής επιτήρησης των συνόρων.

«Από παρατηρήσεις που γίνονται από ΕΛΑΣ και Στρατό γνωρίζουμε ότι οι Τούρκοι κατασκευάζουν έργο πυκνής ηλεκτρονικής επιτήρησης συνόρων από τον Βορρά έως τη θάλασσα.

Σας ενημερώνω ότι και η Ελλάδα εκτελεί παρόμοιο έργο για επέκταση του έργου ηλεκτρονικής επιτήρησης και διασύνδεσης με ολοκληρωμένο σύστημα.

Σε λίγους μήνες το έργο θα είναι έτοιμο, για να πετύχουμε ολοκληρωμένη προστασία και επιτήρηση των χερσαίων συνόρων μας», σημείωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι τις επόμενες εβδομάδες θα αυξηθεί και ο αριθμός των στελεχών της Frontex στην περιοχή του Έβρου.

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

«Καταστράφηκε ραντάρ των S-300 του Ιράν» αναφέρουν Ισραηλινά ΜΜΕ

Παρά την απουσία επίσημης δήλωσης από το Ισραήλ, όλο...

Διαβάστε ακόμα