Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Έντονα απογοητευμένος εμφανίστηκε ο Cem Gurdeniz για το Oruc Reis

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Έντονα απογοητευμένος εμφανίστηκε ο Τούρκος ναύαρχος εν αποστρατεία Cem Gurdeniz (Τζεμ Γιουρντενίζ) που θεωρείται και ως ο «πατέρας» του Τουρκικού δόγματος της «Γαλάζιας Πατρίδας» με τις κινήσεις των Τουρκικών ερευνητικών σκαφών.

Με δημοσίευση του στο Twitter εμφανίστηκε αγχωμένος που το Oruc Reis δεν παραβιάζει την Κυπριακή και Ελληνική δυνητική ΑΟΖ λέγοντας ότι «όπου δεν πας, δεν είναι δικό σου».

Συγκεκριμένα έγραψε:

«Δημοσιεύτηκε η ανακοίνωση της NAVTEX ότι το Oruç reis θα διεξάγει σεισμική έρευνα έως τις 24 Μαρτίου 2023. Η τοποθεσία βρίσκεται εντός του χάρτη της Σεβίλλης. Αντίθετα, η Τουρκία θα πρέπει να πραγματοποιήσει αυτές τις δραστηριότητες εκτός του χάρτη της Σεβίλλης, εντός της περιοχής που έχει δηλώσει. Όπου δεν πας δεν είναι δικό σου» είπε ο Cem Gurdeniz στο Twitter.

Η Άγκυρα έχει δεσμεύσει για έρευνες μια περιοχή δίπλα ακριβώς απο την Αττάλεια που δεν παραβιάζει προς το παρόν τα Ελληνικά και Κυπριακά χωρικά ύδατα και ΑΟΖ, πράγμα το οποίο φαίνεται να ενοχλεί αρκετούς Τούρκους αναλυτές.

Διαβάστε ακόμα: Ελλάδα, Κύπρος και ΗΠΑ σε ασκήσεις ειδικών επιχειρήσεων

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα