ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟ UAV: Το SARISA “ετοιμοπόλεμο” στην DEFEA

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟ UAV: Το SARISA “ετοιμοπόλεμο” στην DEFEA

Στην έκθεση αμυντικού υλικού DEFEA 2021 συμμετέχει η εταιρεία SAS Technology του επιχειρηματία Μιχάλη Σπυριδάκου, η οποία υπάγεται στον όμιλο Spirit World Group. Η εταιρεία παρουσιάζει στην έκθεση μία σειρά από πολιτικά και στρατιωτικά UAVs, με πιο σημαντικό το UAV-“πολυεργαλείο” SARISA.

Πρόκειται για ένα multirotor UAV μεγάλου βάρους απογείωσης, του οποίου η πλατφόρμα φέρει εναλλάξιμους φορείς που επιτρέπουν την γρήγορη μετατροπή της από πολεμική μηχανή που μπορεί να εφοδιαστεί με ποικιλομορφία οπλικών συστημάτων, σε εναέρια πλατφόρμα μεταφοράς φορτίων αλλά και σε πλατφόρμα μεταφοράς υγρών φορτίων με δυνατότητα ψεκασμού.

Το SARISA μπορεί να εφοδιαστεί με οπλικά συστήματα που διατίθενται σήμερα στο οπλοστάσιο των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως είναι η ρουκέτα Hydra 70, που σήμερα φέρεται από  τα επιθετικά ελικόπτερα AH-64 Apache των ενόπλων δυνάμεων.

Η SAS Technology έχει συνάψει συμφωνία συνεργασίας με τα ΕΑΣ (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα) που αφορά στις δοκιμές του συστήματος SARISA και έχει συνάψει επίσης σύμφωνο εμπιστευτικότητας για ανταλλαγή πληροφοριών για θέματα που αφορούν σε πιθανή συνεργασία με την ΕΑΒ (Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία) για την μαζική παραγωγή μη επανδρωμένων οπλικών συστημάτων όπως το SARISA

Share
Translate »