Ελληνικό ενδιαφέρον και για Ιπτάμενα Ραντάρ: GlobalEye στον ορίζοντα;

Από Nemesis HD
1 Λεπτά Ανάγνωσης
Photo by Airwolfhound, CC BY-SA 2.0

Ακόμα μια συνάντηση είχαν οι επιτελείς του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας με εκπροσώπους αμυντικής βιομηχανίας.

Αυτή τη φορά πρόκειται για την εταιρεία SAAB Technologies, οι απεσταλμένοι της οποίας παρουσίασαν τις δυνατότητες ραντάρ εναέριας επιτήρησης που κατασκευάζει.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε:

«Την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022, πραγματοποιήθηκε, στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), συνάντηση των εκπροσώπων της εταιρείας «SAAB Technologies» κ. Kenth Borjesson (Vise President Marketing & Sales), κ. Magnus Sunberg (Senior Director Business Development & Strategy) και κ. Christos Papantoniou (Branch Office Manager) με αρμόδιους επιτελείς του ΓΕΑ.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η παρουσίαση, εκ μέρους της εταιρείας, των δυνατοτήτων των ραντάρ εναέριας επιτήρησης που κατασκευάζει».

- Advertisement -
Photo by Ministério da Defesa – Aeronaves Ágata 7, CC BY 2.0

Υπενθυμίζουμε ότι η Ελλάδα διατηρεί τα ιπτάμενα ραντάρ Erieye EMB-145H και απ’ ότι φαίνεται ίσως να υπάρχει ενδιαφέρον είτε για την αναβάθμισή τους μέσω της SAAB είτε για την απόκτηση νέων ιπτάμενων ραντάρ (AEW&C) τύπου GlobalEye.

Πολυ πιθανόν επίσης να αφορά τα ραντάρ τύπου Giraffe.

Διαβάστε ακόμα: ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ: Ολοκληρώθηκε η μεγαλύτερη άσκηση Κύπρου – Ισραήλ (nemesishd.gr)

Κοινοποιήστε αυτό το Άρθρο
Η συντακτική ομάδα του NEMESISHD.GR