Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

«Ελληνικά» F-35 οπλισμένα με Meteor: Παρουσίαση της MBDA στο ΓΕΑ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Μία συνάντηση μεγάλης σημασίας έγινε χθες στο ΓΕΑ ανάμεσα σε επιτελείς και εκπροσώπους της MBDA για την χρήση των Meteor από τα F-35. Συγκεκριμένα, με ανακοίνωση το ΥΠΕΘΑ αναφέρει:

«Την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023, πραγματοποιήθηκε, στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), συνάντηση των εκπροσώπων της εταιρείας «MBDA UK Ltd», κ. Alex Michell (Senior Sales Manager) και κ. Savio Babu (Technical Executive), με αρμόδιους επιτελείς του ΓΕΑ.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η παρουσίαση, εκ μέρους των εταιρείας, του πυραύλου Beyond Visual Range Air to Air Missile (BVRAAM) «Meteor» που κατασκευάζει για το αεροσκάφος F-35.», καταλήγει η ανακοίνωση.

«Ελληνικά» F-35 οπλισμένα με Meteor: Παρουσίαση της MBDA στο ΓΕΑ
Photo by MBDA

Η προοπτική της χρήσης των Meteor από τα ελληνικά F-35

Οι πύραυλοι Meteor είναι αυτή την στιγμή ένα από τα ικανότερα, αν όχι το ικανότερο, όπλο αέρος-αέρος στο οπλοστάσιο της Πολεμικής Αεροπορίας. Ήδη για τις ανάγκες της Βρετανικής και της Ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας γίνεται αυτή την στιγμή πιστοποίηση του πυραύλου στα F-35A και F-35B η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί με την εισαγωγή των F-35 Block 4 σε υπηρεσία.

Εν τάχει, ο Meteor είναι ένας πύραυλος ενεργής καθοδήγησης, χρήσης πέραν του οπτικού ορίζοντα (BVRAAM), εμβέλειας μεγαλύτερης των 200 χιλιομέτρων, με ιδιαίτερα μεγάλο no-escape zone, πιθανώς το μεγαλύτερο μεταξύ των άλλων πυραύλου στο είδος.

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε εδώ

Για περισσότερα άρθρα του Βασίλης Κ.

Απαγορεύεται η αντιγραφή χωρίς άδεια του NEMESIS HD

Τελευταίες εξελίξεις

Σφοδροί βομβαρδισμοί του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ βομβάρδισαν τις τελευταίες ώρες οι ένοπλες...

Διαβάστε ακόμα