Ελλάδα – Τουρκία: Ηχηρό μήνυμα από τις ΗΠΑ και παρέμβαση Οικονόμου για Ερντογάν

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

«Υπερβαίνει τα εσκαμμένα» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου για τα συνεχή επιθετικά σχόλια του Ερντογάν και επισήμανε ότι οι δηλώσεις της Τουρκίας υποδηλώνουν την ανησυχία της για τις επιτυχίες και τη συνεχή ισχυροποίηση της Ελλάδας.

«Η συνεχής ισχυροποίηση της Ελλάδας -στρατιωτικά, διπλωματικά και οικονομικά- στεναχωρεί τον κ. Ερντογάν και τον οδηγεί σε δηλώσεις που υπερβαίνουν τα εσκεμμένα.

Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν την ιστορική παιδεία και τον πατριωτισμό που επιβάλλεται ώστε να κρατούν ερμητικά κλειστά τα αυτιά τους στις παραινέσεις όσων επιβουλεύονται την Πατρίδα τους.

Είναι προφανέστατο ότι οι επιτυχίες του Πρωθυπουργού και η ενδυνάμωση της Ελλάδας δεν αφήνουν τον κ. Ερντογάν να ησυχάσει», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Ελλάδα - Τουρκία: Ηχηρό μήνυμα από τις ΗΠΑ και παρέμβαση Οικονόμου για Ερντογάν - NEMESIS HD
Photo by Recep Tayyip Erdoğan (twitter)

Παράλληλα, οι Ελληνοαμερικανοί ρεπουμπλικανοί βουλευτές έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα απαντώντας ουσιαστικά στην υπόσχεση του Αμερικανού προέδρου, Μπαϊντεν, στον Ερντογάν, ότι θα επιχειρήσει να στηρίξει την πώληση F-16 στην Τουρκία.

«Ο δεσμός μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών είναι στενότερος από ποτέ και εναπόκειται στο Κογκρέσο να σταθεί στο πλευρό της Ελλάδος ενάντια σε κάθε είδους επιθετικότητα, είτε αυτή προέρχεται από έναν αντίπαλο όπως η Ρωσία είτε από έναν σύμμαχο του ΝΑΤΟ όπως η Τουρκία που συνεχίζει να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο» δήλωσαν ο Γκας Μπιλιράκης και η Νικολ Μαλλιωτάκη υπενθυμίζοντας την ομιλία του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Κογκρέσο.

Πείτε μας τη γνώμη σας στα σχόλια!

Διαβάστε ακόμα: Νέες απειλές Ερντογάν: «Νούμερο 1 στον κόσμο ο Τουρκικός στρατός – Θα πάθετε ότι πριν 100 χρόνια» (nemesishd.gr)

Με πληροφορίες από ertnews.gr

Πρόσφατα

Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο: «Εξουθενώνουμε του Ρώσους σε ολόκληρη τη γραμμή»

Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας εξέδωσε...

Απόφαση ΥΠΑΜ Ρουμανίας: Πρόταση για προμήθεια 48 F-35 σε δύο φάσεις

Η Ρουμανία ξεκινά άμεσα τις κινήσεις για την ενίσχυση...

Σερβία: «Να αναλάβει το ΝΑΤΟ» – Έκκληση Βούτσιτς για Κόσοβο

Μετά από σοβαρή κλιμάκωση των εντάσεων στο Κόσοβο, ο...

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Αεροπλανοφόρα: Η ιστορία τους και η σημασία τους

Πριν ξεκινήσουμε να μιλάμε για αεροπλανοφόρα, θα πρέπει με...

BOFORS ARCHER: Το καμάρι του Σουηδικού Πυροβολικού

Στις 19 Ιανουαρίου, η σουηδική κυβέρνηση ανακοίνωσε την αποστολή...