Connect with us

Ειδήσεις

“Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΝΗΣΙΑ”- Καλωσόρισμα Ερντογάν πριν τις συνομιλίες

Published

on

Μόλις μια μέρα μετά τη συμφωνία έναρξης ελληνοτουρκικών διαλόγων, η Τουρκία επιστρέφει στη μόνιμα εχθρική στάση της με τον Τούρκο Πρόεδρο να κατηγορεί την Ελλάδα για «παραβιάσεις στον εναέριο χώρο και για παράνομες δραστηριότητες στα νησιά τα τελευταία χρόνια» στη συνάντησή του με πρεσβευτές κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Να αφήσει τις εντάσεις (η Ελλάδα), ώστε να ξεκινήσει μια νέα εποχή με τις διερευνητικές συζητήσεις, στις 25 Ιανουαρίου» πρόσθεσε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος επανέλαβε ότι το 2020 ήταν μια δύσκολη χρονιά για τις ευρωτουρκικές σχέσεις, επισημαίνοντας πως γι’ αυτό ευθύνονται «μονομερείς ενέργειες κρατών μελών» που προσπάθησαν να βάλουν εμπόδια στη σχέση της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συνέχισε λέγοντας ότι «Η ΕΕ πρέπει να κάνει την αυτοκριτική της. Φαίνεται πως ξέχασε τη δέσμευσή της στην τουρκοκυπριακή πλευρά για το δημοψήφισμα και επιβράβευσε την ελληνοκυπριακή, που είπε όχι σε μια λύση για την Κύπρο το 2004, η οποία θα περιλαμβάνει και τους Τουρκοκύπριους. Αντί να μιλάμε διαρκώς για αποτυχημένα μοντέλα στην Κύπρο, πρέπει να βρούμε νέες εναλλακτικές».

«Μοιραζόμαστε κοινά εδάφη με την Ευρώπη για 1.000 χρόνια. Είναι αδύνατο να διαβάσει κανείς την ιστορία της Τουρκίας χωρίς την Ευρώπη και είναι αδύνατο να κατανοήσει κάποιος την ευρωπαϊκή ιστορία χωρίς την Τουρκία. Προσπαθούμε 60 χρόνια για πλήρη ένταξη και παρά τις αδικίες που έχουμε υποστεί, δεν τα παρατάμε» πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Την τακτική του Ερντογάν ακολούθησε και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος ευθαρσώς δήλωσε πως οι τουρκικές απειλές έπιασαν τόπο αφού δεν επιβλήθηκαν ευρωπαϊκές κυρώσεις στην Τουρκία, επισημαίνοντας πως αν ξαναχρειαστεί η Τουρκία θα ενεργήσει με τον ίδιο τρόπο.

«Η απειλητική γλώσσα που χρησιμοποιήθηκε εναντίον μας στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, ήταν η αιτία να ξεχειλίσει το ποτήρι. Αντιδράσαμε και αν ξανασυμβεί θα το ξανακάνουμε. Το μικρό διάστημα μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου έδειξε ότι η κλιμάκωση δεν θα φέρει αποτέλεσμα σε κανέναν και στη Σύνοδο του Δεκεμβρίου η ΕΕ υιοθέτησε μια πιο ήπια γλώσσα», είπε συγκεκριμένα.

«Κάποιες χώρες μέλη της Ε.Ε., τα πολυετή διμερή προβλήματα τους με την Τουρκία τα μετέφεραν στην ΕΕ. Προσπάθησαν να φέρουν την Τουρκία αντιμέτωπη με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Eνώ η ΕΕ δεν παίρνει θέση στην οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών μεταξύ κρατών και δηλώνει ότι δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα, όταν το θέμα ήταν η Τουρκία έκανε ακριβώς το αντίθετο. Έγινε κατάχρηση στην έννοια της αλληλεγγύης» δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Παρ’ όλ’ αυτά αναφέρθηκε στις διερευνητικές λέγονταε πως υπήρχε άμεση ανταπόκριση από την Αθήνα και πως με τον Νίκο Δένδια τους συνδέει προσωπική φιλία. «Χθες προτείναμε την ημερομηνία για τις διερευνητικές επαφές με την Ελλάδα και είχαμε την άμεση ανταπόκριση. Στις 25 Ιανουαρίου θα πραγματοποιήσουμε τον 61ο κύκλο των διερευνητικών επαφών. Με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκο Δενδια, ο οποίος είναι και προσωπικός μου φίλος, συμφωνήσαμε να συναντηθούμε και αργότερα θα καθoρίσουμε την ημερομηνία της συνάντησής μας».

Ειδήσεις

ΑΛΒΑΝΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΕΝΤΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΕΣ: Διέταξε ΕΔΕ το ΓΕΣ λες και δεν το γνώριζε

Published

on

ΕΔΕ (Ένορκη Διοικητική Εξέταση) διέταξε το Γενικό Επιτελείο Στρατού, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες καταγράφηκε ένα βίντεο που δείχνει Αλβανούς να δίνουν παραγγέλματα σε παρατεταγμένους έλληνες στρατιώτες.

Η Συμπεριφορά του ΓΕΣ δείχνει να βρίσκεται εκτος τόπου και χρόνου και οι πηγές οι επιτελικές που βγαίνουν και καταδικάζουν αυτη την πράξη εμφανιζόμενοι ως σοκαρισμένοι, θα έπρεπε να γνωρίζουν οτι δεν ειναι πρωτοφανές το συγκεκριμένο γεγονός αλλα ο ΕΣ ειναι γεμάτος απο αλλοεθνείς που εχουν αποκτήσει την Ελληνική υπηκοότητα.

Το αν ειναι σωστό αυτο, το κρίνει ο Ελληνικός λαός και η ηγεσία του στρατού που τοσο καιρό σφυρίζει αδιάφορα.

Το βίντεο αυτό που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο με τίτλο «Αλβανοί δίνουν παραγγέλματα σε Έλληνες στρατιώτες»  κινητοποίησε τους επιτελείς ΓΕΣ.

Στο βίντεο εμφανίζονται δύο νεαροί, ο ένας με στολή παραλλαγής και ο δεύτερος με μαύρα ρούχα. Και οι δύο φορούν μπερέ και μιλούν στην κάμερα άπταιστα αλβανικά, ενώ στη συνέχεια δίνουν παραγγέλματα σε παρατεταγμένο τμήμα του ελληνικού στρατού.

Συγκεκριμένα, ένας από τους δύο δίνει στους στρατιώτες το παράγγελνα «Επιλαρχία, προσοχή. Σημειωτόν, εμπρός μαρς», ενώ βάζει τους βάζει να φωνάξουν μία λέξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ΓΕΣ έχει ήδη εξετάσει την αυθεντικότητα του βίντεο και εξετάζει το τι λένε οι πρωταγωνιστές στην αλβανική γλώσσα.

Continue Reading

Εθνικά Θέματα

Έκπληκτοι έμειναν οι Αμερικανοί με τα ελληνικά πληρώματα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού

Published

on

H Eddie’s Odyssey,ειναι μια πρώτη του είδους, κοινή αποστολή εκπαίδευσης στη νησίδα Βελοπούλα Παραπόλα) στο Αιγαίο Πέλαγος, εκτελέστηκε μεταξυ 13-14 Ιανουαρίου και ανέδειξε το επίπεδο συνεργασίας των Ελληνικών δυνάμεων.

Με τις ενοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ με τους Αμερικανούς να μένουν εκπληκτοι με τα πληρώματα των Ελληνικών ελικοπτέρων της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού.

Η άσκηση, αποτελούνταν από Αμερικανικά ελικόπτερα Apache, μεταφορικά UH-60M και HH-60M Black Hawk και απο ελικόπτερα της 1ης ταξιαρχίας αεροπορίας στρατού με δύναμη ελικόπτερων CH-47D Chinook αλλα και ελληνικών Apache.

Στόχος της άσκησης η προσομοίωση αεροπορικής επίθεσης σε εχθρική νήσο με την συμμετοχή ειδικών δυνάμεων της Ελλάδας που μεσω χρήσης στοχοποιήσης laser έδιναν στόχο στα Ελληνικά και Αμερικανικά Apache για βολές πυραύλων HELLFIRE.

“Αυτές οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες δίνουν την ευκαιρία και στις δύο πλευρές να ανταλλάξουν γνώσεις και εμπειρίες που μπορούν να πραγματοποιηθούν σε διάφορες συνθήκες”, δήλωσε Έλληνας υπολοχαγός των Ειδικών δυναμεων.

«Ένα από τα σπουδαία πράγματα που είμαστε εδώ στην Ελλάδα είναι ότι οι Έλληνες συνεργάτες μας έχουν μια τεράστια εμπειρία στις πτήσεις πολύ χαμηλά πάνω από το νερό», δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος Μάρστον.

Η Άσκηση ολοκληρώθηκε με αριστα αποτελέσματα σύμφωνα με επιτελικές πηγές αλλα και την ανακοίνωση των Αμερικανικών δυνάμεων.

Continue Reading

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ; Ελλάδα & Τουρκία στα όρια του πολέμου

Published

on

Το τουρκικό σχέδιο, γνωστό ως «Το Δόγμα της Γαλάζιας Πατρίδας» (Mavi Vatan), ανακοινώθηκε από τον Τούρκο Ναύαρχο Cem Gurdeniz το 2006.

Ο Ναύαρχος υπηρέτησε στο Τουρκικό Ναυτικό μέχρι το 2012. Έχει εκτεταμένη επιχειρησιακή και διοικητική εμπειρία. Στον τελευταίο του ρόλο υπηρετεί ως επικεφαλής του τμήματος στρατηγικής και σχεδιασμού στο τουρκικό ναυτικό).

Στις 2 Σεπτεμβρίου 2019, για πρώτη φορά ο επίσημος χάρτης των ακραίων Τουρκικών σχεδιασμών βγήκε στη δημοσιότητα.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε σε μια φωτογραφία με χάρτη που απεικονίζει σχεδόν το ήμισυ του Αιγαίου Πελάγους και μια περιοχή μέχρι την ανατολική ακτή της Κρήτης να ανήκει στην Τουρκία.

Ο χάρτης που παρουσίαζε το Δόγμα της Γαλάζιας πατρίδας εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής στο Εθνικό Αμυντικό Πανεπιστήμιο της Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη και δείχνει μια περιοχή με την ονομασία «Γαλάζια πατρίδα της Τουρκίας» που εκτείνεται μέχρι τη διάμεση γραμμή του Αιγαίου, που περικλείει τα ελληνικά νησιά σε αυτό το μέρος της θάλασσας χωρίς καμία ένδειξη για τα ελληνικά χωρικά ύδατα γύρω τους.

Η Γαλάζια Πατρίδα είναι στην ουσια ενα επεκτατικο οθωμανικό δόγμα.

Η πρώτη φάση της υιοθέτησης αυτού του δόγματος ήταν η ξαφνική τοποθέτηση Τουρκικών NAVTEX για ασκήσεις του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικου με πυρά αλλά και για έρευνα υδρογονανθράκων στα Ελληνικά χωρικά ύδατα κάτω απο την Κρήτη

Στις 28 Νοεμβρίου 2019, όμως, το πιο επικίνδυνο βήμα έγινε όταν ο Πρόεδρος Ερντογάν υπέγραψε Μνημόνιο Συμφωνίας (ΜΣ) στην Κωνσταντινούπολη με τον Πρωθυπουργό της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης με έδρα την Τρίπολη, Φαγιέζ αλ Σαράζ.

“Ο Ερντογάν προσπαθεί να ξεγράψει το ελληνικό νησί Κρήτη από τον χάρτη εντελώς” είπε τότε ο αρθρογράφος Keith Johnson του Αμερικανικού Foreign Policy.

Όμως οι ακραίες αυτές Τουρκικές επεκτακτικές πολιτικές έπεσαν πάνω σε Ελληνικό τοίχο.

Η Ελλάδα άμεσα προχώρησε στην ενημέρωση συμμάχων και οργανισμών για την Τουρκική αυτη παρανομοία και ξεκίνησε να ανασυντάσει τις Ενοπλες δυνάμεις της δίνοντας για πρώτη φορα το ΓΕΕΘΑ την εντολή να ξεκινήσουν προμήθειες εξοπλισμών και η ανασύνταξη δυνάμεων ωστε να μπορούν οι Ελληνικές ενοπλες δυνάμεις να επικρατήσουν στην επερχόμενη σύγκρουση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το Τουρκο-Λιβυκό μνημόνιο που επιστέγαζε την άθλια Τουρκική ιδέα της “Mavi Vatan” αγνοήθηκε από την Ελλάδα παρά το ότι συνιστούσε μείζονα αιτία πολέμου κάτι το οποίο η Τουρκία επιθυμούσε ώστε να σύρει την Ελλάδα σε διαπραγματεύσεις για να κερδίσει έστω στα 50 από τα 100 που ζητά.

Η Ελλάδα απάντησε στο Τουρκολιβυκό μνημόνιο, ολοκληρώνοντας τις διαπραγματεύσεις με την Ιταλιά για τον καθορισμό ΑΟΖ αλλά και περνώντας από τη Βουλή τη μερική οριοθέτηση με την Αίγυπτο η οποία ακυρώνει στην ουσία τον Τουρκικό ισχυρισμό ότι τα νησιά δεν έχουν ΑΟΖ

Με κόκκινο βλέπετε τα όρια του Τουρκολιβυκού μνημονίου και με μπλέ της μερικής ΕλληνοΑιγυπτιακής οριοθέτησης ΑΟΖ:

Ο στόχος του δόγματος της Γαλάζιας Πατρίδας, που ανακοινώθηκε από τον Τούρκο Ναύαρχο, υπό την αιγίδα της κυβέρνησης, είναι να επιτύχει τον έλεγχο και την ενοποίηση της Τουρκίας στις τρεις θάλασσες που την περιβάλλουν.

Ώστε να μπορέσει να ασκήσει περιφερειακή και διεθνή επιρροή στα πρότυπα που είχε η Οθωμανική αυτοκρατορία και να της επιτρέψει να ελέγξει πηγές ενέργειας, οι οποίες θα υποστηρίξουν την οικονομική και δημογραφική της ανάπτυξη χωρίς να οδηγηθεί σε φτωχοποίηση που λόγω της εθνοτικής δομής της χώρας μπορεί αργότερα να οδηγήσει και στον διαμελισμό της από εσωτερικές ταραχές.

Η Ελλάδα είναι σίγουρο ότι θα περιμένει στη γωνία για να ξαναδιδάξει στην Τουρκία ποιός κάνει κουμάντο στα νερά της Μεσογείου εδώ και σχεδόν 5500 χρόνια.

Η Γαλάζια πατρίδα είναι μία και είναι Γαλάζια όπως η ελληνική σημαία.

*Απαγορεύεται οποιoδήποτε copy-paste του περιεχόμενου του άρθρου χωρίς έγκριση απο το nemesishd.gr και του βίντεο χωρίς σαφη αναφορά της πηγής του YouTube

Continue Reading

ΓΑΛΛΙΑ

ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ – ΜΑΚΡΟΝ: Ανταλλάσσουν επιστολές και “συσφίγγουν” τη σχέση τους

Published

on

Ο Εμανουέλ Μακρόν και ο Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισαν να κάνουν μια προσπάθεια να μειώσουν τις εντάσεις μεταξύ τους και να ξαναρχίσουν τον διάλογο, όπως δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και μεχρι στιγμής δεν εχει διαψεύσει η Γαλλια.

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό, ο Ερντογάν έκανε το πρώτο βήμα στέλνοντας επιστολή στον Γάλλο Πρόεδρο.

«Αυτήν την εβδομάδα, λάβαμε την απάντηση του Μακρόν. Είναι μια πολύ θετική επιστολή, στην οποία λέει ότι θέλει να μιλήσει με τον πρόεδρό μας και η οποία ξεκινά με την προσφώνηση “Αγαπητέ Ταγίπ” στα τουρκικά», είπε ο Τσαβούσογλου, προσθέτωντας ότι οι δύο πρόεδροι πρόκειται σύντομα να επικοινωνήσουν μέσω τηλεφωνού ή τηλεδιάσκεψης.

Από την πλευρά του το Ελιζέ, επιβεβαίωσε την ανταλλαγή επιστολών, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενό τους. «Χρειάζονται τώρα απτές χειρονομίες» εκ μέρους της Άγκυρας, ανέφερε η γαλλική προεδρία.

Η ξαφνική αυτή στροφή στη στάση της Τουρκίας προς τη Γαλλία έρχεται σε συνδιασμό με την προσπάθειά της να προσεγγίσει και πάλι την Ευρωπαϊκή Ένωση. Υπενθυμίζεται ότι τους περασμένους μήνες η τουρκική κυβέρνηση έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να στρέψει την Γαλλία εναντίον της ακόμη περισσότερο, κατηγορώντας την για ισλαμοφοβία και χαρακτηρίζοντας τον Πρόεδρο Μακρόν “ψυχασθενή” και “πρόβλημα για τη Γαλλία”.

Continue Reading

Ειδήσεις

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΑ: ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΛΟΓΙΑ – ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ

Published

on

Τα θετικά μηνύματα από την Τουρκία πρέπει να συνδυάζονται με συγκεκριμένη δράση, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής της ΕΕ Πίτερ Στάνο την Παρασκευή σύμφωνα με το Euronews δίνοντας σαφή προειδοποιηση σε Τουρκια οτι δεν πρόκεται να αλλαξει τίποτα χωρις πράξεις.

Κατά τη διάρκεια βιντεοδιάσκεψης με την Πρόεδρο της ΕΕ Ουρσούλα φον ντερ Λάιεν την περασμένη εβδομάδα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει ψηλά στην ατζέντα της Τουρκίας και η χώρα βλέπει το μέλλον της στην Ευρώπη.

Ωστόσο, οι εντάσεις με χώρες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της διαμάχης με την Ελλάδα και την Κύπρο, έχουν επιδεινώσει τις σχέσεις της Τουρκίας με το μπλοκ. Ο Στάνο είπε ότι η Τουρκία πρέπει να μη μείνει στα λόγια.

«Όσον αφορά τις σχέσεις με την Τουρκία, η θέση της ΕΕ είναι ξεκάθαρη, η ένταση πρέπει να μειωθεί, πρέπει να είναι ο στόχος μας να αναπτύξουμε διάλογο και δέσμευση με βάση αμοιβαία συμφέροντα και να ενεργούμε μέσα σε ένα win-win πλαίσιο χωρίς να προκαλούμε κανένα κράτος μέλος», ανέφερε το Euronews επικαλούμενο τον εκπρόσωπο της ΕΕ.

Ο Στάνο πρόσθεσε ότι η θέση της ΕΕ θα μεταβιβαστεί στην Τουρκία κατά τη διάρκεια συνάντησης μεταξύ του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ για τις Εξωτερικές Υποθέσεις Ζοζέπ Μπορέλ και του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στις Βρυξέλλες την επόμενη εβδομάδα.

Continue Reading

ΑΥΣΤΡΙΑ

Η ΑΥΣΤΡΙΑ ΑΠΕΛΑΣΕ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΑ: Ήθελε να δολοφονήσει Κούρδισα πολιτικό στην Αυστρία

Published

on

Οι αυστριακές αρχές απέλασαν τον Feyyaz Özturk, έναν άντρα που είχε συλληφθεί προηγουμένως με την κατηγορία ότι σχεδίαζε να δολοφονήσει την κουρδικής καταγωγής αυστριακή πολιτικό Berivan Aslan εξ ονόματος των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.

Με την κατηγορία της λήψης εντολών από τον Εθνικό Οργανισμό Πληροφοριών της Τουρκίας (MİT) για τη διεξαγωγή δολοφονιών αυστριακών πολιτικών που επικρίνουν την Τουρκία, ιδίως της Aslan, μέλους του αυστριακού κόμματος των Πρασίνων, έχει προγραμματιστεί η δίκη του για τις 4 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τα αυστριακά μέσα ενημέρωσης, η δικηγόρος του κατηγορουμένου, Veronika Ujvarosi, δήλωσε ότι οι αυστριακές αρχές θεώρησαν τον πελάτη της «απειλή για τη δημόσια ασφάλεια» και δεν ήθελαν να παραμείνει στην Αυστρία. Η Ujvarosi είπε ότι ο πελάτης της θέλει να έρθει στην Αυστρία για να δικαστεί.

Οι κατηγορίες για κατασκοπία που καταλογίστηκαν εναντίον του Feyyaz Özturk φέρουν ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών.

Continue Reading

Ειδήσεις

ΠΡΩΗΝ ΤΟΥΡΚΟΣ ΕΠΙΤΕΛΑΡΧΗΣ : “ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Η ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ – ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΜΕ ΕΛΛΑΔΑ”

Published

on

Την αγωνία του για πιθανή κατάρρευση του δόγματος της «Γαλάζιας Πατρίδας», εξέφρασε ο πρώην αρχηγός του γενικού επιτελείου του τουρκικού ναυτικού, Τζιχάτ Γιαϊτζί.

Ο Γιαϊτζί αναγνώρισε τις φιλοδοξίες της χώρας του στη Λιβύη και τη Μεσόγειο και είπε ότι οποιοσδήποτε διάλογος με την Ελλάδα θα απειλήσει τα συμφέροντα της Τουρκίας.

Στη δήλωσή του ο Τζιχάτ Γιαϊτζί, είπε ότι η Τουρκία θα χάσει ότι έχει καταφέρει εάν προχωρήσει ο διάλογος με την Ελλάδα, ομολογώντας επιπλέον ότι το όνειρο της χώρας του να επιτύχει το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας» καθώς και το παράνομο μνημόνιο που έχει υπογράψει η Τουρκία με την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης θα καταστραφούν.

Τόνισε, επίσης, ότι δεν πρέπει να επιτραπεί στην Ελλάδα να συζητήσει με την Τουρκία την κατάσταση στη Λιβύη και τη Μέση Ανατολή.

«Μόλις καθίσετε για διαπραγματεύσεις και δώσετε ΑΟΖ στα ελληνικά νησιά, η γραμμή Τουρκίας-Λιβύης καταργείται. Τι σημαίνει η κατάργηση; Αυτό σημαίνει ότι αυτή η συμφωνία έχει λήξει. Και η λήξη της συμφωνίας με τη Λιβύη σημαίνει την κατάρρευση της πολιτικής μας στη Λιβύη και την Ανατολική Μεσόγειο», είπε.

Continue Reading

ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ

ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΠΑΚΙΣΤΑΝ, ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ: Yπογράφηκε η Διακήρυξη του Ισλαμαμπάντ

Published

on

Η Τουρκία, το Αζερμπαϊτζάν και το Πακιστάν δεσμεύτηκαν να αλληλοϋποστηριχθούν σε σχέση με τις εδαφικές αξιωσεις που έχει ο καθένας τους στην Κύπρο, στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και στο Κασμίρ αντίστοιχα, ανέφερε την Τετάρτη το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας, Anadolu.

Η νέα συμφωνία, γνωστή ως Διακήρυξη του Ισλαμαμπάντ, που υπογράφηκε από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τους ομολόγους από το Αζερμπαϊτζάν και το Πακιστάν,θα επιδιώξει επίσης να εμβαθύνει τους πολιτικούς, οικονομικούς και αμυντικούς δεσμούς των τριών κρατών.

Και οι τρείς χώρες εμπλέκονται σε εδαφικές διαμάχες σε περιοχές όπου το τελευταίο διάστημα οι εντάσεις κλιμακώνονται.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, το Αζερμπαϊτζάν ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση στην αυτόνομη περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, η οποία εξελήχθηκε σε πόλεμο που διήρκεσε σχεδόν δύο μήνες. Την επίθεση του Αζερμπαϊτζάν καταδίκασε μεγάλο μέρος την διεθνούς κοινότητας, παρ’ όλ’ αυτά όμως κατάφερε να προσαρτήσει σημαντικό κομμάτι της περιοχής, κυρίως λόγω της μεγάλης στρατιωτικής υποστήριξης που έλαβε από την Τουρκία.

Η Τούρκία ενεπλάκη ενεργά στον πόλεμο καθώς προμήθευσε συνεχώς το Αζερμπαϊτζάν με drones, στρατιωτικό εξοπλισμό και Σύριους μισθοφόρους. Παράλληλα, έκανε προσπάθιες να ανοίξει κι άλλο μέτωπο προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί τα κοιτάσματά μας και της Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στο Κασμίρ επίσης τον τελευταίο καιρό έχει τεταθεί σημαντικά το κλίμα ανάμεσα στην Ινδία και το Πακιστάν.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο, με τη Διακήρυξη του Ισλαμαμπάντ εκφράστηκε αλληλεγγύη στις προσπάθειες των Αζέρων για «ανοικοδόμηση και αποκατάσταση των απελευθερωμένων περιοχών του Αζερμπαϊτζάν». Η συμφωνία ζητά επίσης μια «ρεαλιστική και αμοιβαία συμφωνημένη» λύση στα προβλήματα στην ανατολική Μεσόγειο.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Τουρκίας, του Αζερμπαϊτζάν και του Πακιστάν «εξέφρασαν επίσης τη βαθιά ανησυχία τους για τις μονομερείς ενέργειες της 5ης Αυγούστου του 2019», αναφερόμενοι στην απόφαση της Ινδίας να ανακαλέσει το ειδικό καθεστώς του Κασμίρ. Η κίνηση αυτή μείωσε σημαντικά την αυτονομία της περιοχής, η οποία διεκδικείται και από το Πακιστάν.

Τέλος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Διακήρυξη του Ισλαμαμπάντ θα επιδιώξει την καταπολέμηση της ισλαμοφοβίας και της καταπίεσης των Μουσουλμάνων.

Continue Reading

Ειδήσεις

“Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ” – Άθλια δήλωση του Τούρκου διευθυντή επικοινωνιών

Published

on

“Η Ανατολική Μεσόγειος είναι μέρος της γαλάζιας πατρίδας μας” δήλωσε ο διευθυντής επικοινωνιών της τουρκικής προεδρίας σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό της τουρκικής αστυνομίας.

Ο Φαχρεττίν Αλτούν, όταν ρωτήθηκε για την πολιτική της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, απάντησε πως τα πρόσφατα βήματα της Τουρκίας ως περιφερειακής δύναμης είχαν σημαντικό αντίκτυπο στην παγκόσμια πολιτική, επισημαίνοντας ότι η πολιτική της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο βρίσκεται επίσης στο επίκεντρο της παγκόσμιας πολιτικής.

“Η Τουρκία έχει κάνει πολύ κρίσιμα βήματα υπό την ηγεσία του Προέδρου μας προκειμένου να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της. Φυσικά, ως προεδρία, έχουμε κάνει προσπάθεια να εξηγήσουμε τη θέση της Τουρκίας στον κόσμο.” δήλωσε.

“Η Ανατολική Μεσόγειος είναι μέρος της γαλάζιας πατρίδας μας”, πρόσθεσε ο Αλτούν, σημειώνοντας ότι η Τουρκία έχει πολύ ισχυρές διεκδικήσεις εκεί.

“Υπό την ηγεσία του Προέδρου μας, η Τουρκία τάχθηκε υπέρ της δικαιοσύνης, της διπλωματίας και του διαλόγου για το ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου από την αρχή. Ορισμένες χώρες έκαναν δηλώσεις και βήματα που έχουν κλιμακώσει τις εντάσεις.

Η Τουρκία, όμως, συνεχίζει να χειρίζεται την κατάσταση χωρίς να υποχωρεί, αλλά ταυτόχρονα χωρίς να απαρνιέται τη δικαιοσύνη, τη διπλωματία και τον διάλογο. Δεν υπάρχει περίπτωση να παραιτηθούμε ποτέ από τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας.

Αλλά από την άλλη πλευρά, η διακριτική μας στάση είναι εμφανής. Με την αποφασιστικότητα του Προέδρου μας, ανοίξαμε ένα πεδίο διαλόγου και διπλωματίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Ό, τι κι αν συμβεί, είμαστε επίσης αποφασισμένοι να μετατρέψουμε την Ανατολική Μεσόγειο σε μια περιοχή ειρήνης και σταθερότητας.” δήλωσε ο Φαχρεττίν Αλτούν.

Continue Reading

Ειδήσεις

Εκπρόσωπος LNA: “Η Τουρκία συνεχίζει να κλιμακώνει στη Λιβύη παρά την εκεχειρία”

Published

on

Ο Εκπρόσωπος του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), Στρατηγός Αχμέντ Αλ Μισμάρι επιβεβαίωσε την Τετάρτη το απόγευμα ότι η Τουρκία έχει αναλάβει τον πλήρη έλεγχο της αεροπορικής βάσης Al-Watiya.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Αλ-Μισμάρι είπε ότι η Τουρκία εξακολουθεί να κινητοποιεί ξένες δυνάμεις και μισθοφόρους στη Λιβύη, μέσω των αεροπορικών βάσεων της Al-Watiya και της Μισράτα.

Ο εκπρόσωπος του LNA δήλωσε επίσης ότι η Τουρκία έχει επεκτείνει τον αεροδιάδρομο της Al-Watiya για να εξυπηρετεί μεγαλύτερα στρατιωτικά αεροσκάφη. Επιβεβαίωσε ότι ο LNA παρακολουθεί τα τουρκικά αεροσκάφη που προσγειώνονται στις αεροπορικές βάσεις της Λιβύης καθημερινά, παραβιάζοντας κατάφορα τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

Η Άγκυρα συνεχίζει να κλιμακώνει με την ανάμιξή της στη διαμάχη της Λιβύης υποστηρίζοντας την κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) με έδρα την Τρίπολη. Αυτό συμβαίνει παρά την συμμετοχή και τη συμφωνία της Τουρκίας στα αποτελέσματα της Διάσκεψης του Βερολίνου που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2020, όπου ξένα κράτη που δραστηριοποιούνται στη Λιβύη συμφώνησαν να διατηρήσουν το εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι ένας μεγάλος αριθμός των ειδικών δυνάμεων του LNA εφοδιάζεται με σύγχρονα όπλα για να μπορέσουν να καταπολεμήσουν την τρομοκρατία και να αντιμετωπίσουν τις απειλές. Εξήγησε ότι αυτές οι μονάδες θα εκπαιδευτούν για να αποτρέψουν τυχόν επιθέσεις εναντίον της χώρας, τονίζοντας ότι η Γενική Διοίκηση υποστηρίζει σθεναρά οποιονδήποτε διάλογο υπό την ηγεσία της Λιβύης.

Ο Al-Mismari δήλωσε επίσης ότι η συμμετοχή της Άγκυρας αποτελεί μείζονα απειλή για ορισμένες γειτονικές χώρες. Αυτές οι χώρες φοβούνται ότι τα τουρκικά όπλα που παρέχονται στον GNA θα πέσουν στα χέρια των τρομοκρατών και θα απειλήσουν την εθνική, περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια.

Ο αριθμός των Συρίων μισθοφόρων που έχουν αποσταλεί στη Λιβύη από την Τουρκία εκτιμάται σε 18.000, συμπεριλαμβανομένων 350 ανηλίκων. Η πλειοψηφία αυτών των παιδιών στρατολογήθηκε από την πολιτοφυλακή «Σουλτάν Μουράτ» που εκμεταλλεύτηκε τις προσωπικές τους δυσκολίες για να τα στρατολογήσει.

Continue Reading

Facebook

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

Ειδήσεις52 λεπτά ago

ΑΛΒΑΝΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΕΝΤΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΕΣ: Διέταξε ΕΔΕ το ΓΕΣ λες και δεν το γνώριζε

ΕΔΕ (Ένορκη Διοικητική Εξέταση) διέταξε το Γενικό Επιτελείο Στρατού, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες καταγράφηκε ένα...

Εθνικά Θέματα3 ώρες ago

Έκπληκτοι έμειναν οι Αμερικανοί με τα ελληνικά πληρώματα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού

H Eddie’s Odyssey,ειναι μια πρώτη του είδους, κοινή αποστολή εκπαίδευσης στη νησίδα Βελοπούλα (ή Παραπόλα) στο Αιγαίο Πέλαγος, εκτελέστηκε μεταξυ...

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ6 ώρες ago

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ; Ελλάδα & Τουρκία στα όρια του πολέμου

Το τουρκικό σχέδιο, γνωστό ως «Το Δόγμα της Γαλάζιας Πατρίδας» (Mavi Vatan), ανακοινώθηκε από τον Τούρκο Ναύαρχο Cem Gurdeniz το...

ΓΑΛΛΙΑ7 ώρες ago

ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ – ΜΑΚΡΟΝ: Ανταλλάσσουν επιστολές και “συσφίγγουν” τη σχέση τους

Ο Εμανουέλ Μακρόν και ο Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισαν να κάνουν μια προσπάθεια να μειώσουν τις εντάσεις μεταξύ τους και να...

Ειδήσεις8 ώρες ago

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΑ: ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΛΟΓΙΑ – ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ

Τα θετικά μηνύματα από την Τουρκία πρέπει να συνδυάζονται με συγκεκριμένη δράση, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής της ΕΕ Πίτερ...

ΑΥΣΤΡΙΑ1 ημέρα ago

Η ΑΥΣΤΡΙΑ ΑΠΕΛΑΣΕ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΑ: Ήθελε να δολοφονήσει Κούρδισα πολιτικό στην Αυστρία

Οι αυστριακές αρχές απέλασαν τον Feyyaz Özturk, έναν άντρα που είχε συλληφθεί προηγουμένως με την κατηγορία ότι σχεδίαζε να δολοφονήσει...

Ειδήσεις1 ημέρα ago

ΠΡΩΗΝ ΤΟΥΡΚΟΣ ΕΠΙΤΕΛΑΡΧΗΣ : “ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Η ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ – ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΜΕ ΕΛΛΑΔΑ”

Την αγωνία του για πιθανή κατάρρευση του δόγματος της «Γαλάζιας Πατρίδας», εξέφρασε ο πρώην αρχηγός του γενικού επιτελείου του τουρκικού...

Advertisement

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Translate »
Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας προστατεύεται απο αντιγραφές! Copyright Nemesis HD 2020-21