“Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΝΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ” – ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

«Η Ελλάδα κάνει σημαντική δουλειά και η Γερμανία θα την στηρίξει όπου είναι εφικτό», δήλωσε ο Γερμανός Υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ στη διάρκεια συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU), σύμφωνα με μαρτυρίες βουλευτών που επικαλείται το περιοδικό Stern.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ο Ζεεχόφερ έκανε λόγο για κίνδυνο «χειρότερης κατάστασης από ό,τι το 2015» και αναφέρθηκε στην κατάσταση ως «κρίσιμη».

«Εάν κάνουμε τώρα λάθος, δεν θα μπορούμε να το διορθώσουμε. Πρέπει να ελέγξουμε το θέμα, αλλιώς θα βρεθούμε αντιμέτωποι με “2015+”», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός και επιπλέον επεσήμανε πως «πρέπει να καταστήσουμε σαφές ότι τα σύνορά μας δεν είναι ανοιχτά».

Επίσης, ζήτησε από τους βουλευτές να αποφεύγουν να μιλούν για ενδεχόμενη υποδοχή προσφύγων από την Γερμανία, καθώς κάτι τέτοιο, «θα προκαλέσει νέο προσφυγικό κύμα».

Στην ίδια συνεδρίαση, ο κ. Ζεεχόφερ φέρεται ακόμη να συμφώνησε με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Μέρκελ ότι η Κοινή Δήλωση Ε.Ε. – Τουρκίας για το προσφυγικό πρέπει να σταθεροποιηθεί, ενώ, όπως δήλωσαν συμμετέχοντες στην συνεδρίαση, κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για καθυστέρηση στην επεξεργασία της νέας νομοθεσίας ασύλου.

Πρόσφατα

ΕΚΤΑΚΤΟ: Νεκροί Ρώσοι στρατιώτες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ (Αρτσάχ) μετά από ενέδρα

Ένα όχημα που μετέφερε στρατιώτες της Ρωσικής ειρηνευτικής δύναμης...

Κλοπή Merkava από στρατιωτική βάση στο Ισραήλ

Σε μια παράξενη είδηση, ένα εκτός υπηρεσίας άρμα μάχης...

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

RAFALE ΜΕ METEOR: Ο Φονιάς των Τουρκικών F16

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης των Ελληνικών Rafale στην έκδοση F3-R,...

Ναυτική Κυριακή: Αντιτορπιλικά κλάσης Zumwalt

Η έναρξη της θεματικής στήλης Ναυτική Κυριακή ξεκινά σήμερα...