ΕΛΛΑΔΑ-ΙΝΔΙΑ-ΗΑΕ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: Σημαντική επίσκεψη Δένδια στα Εμιράτα

ΕΛΛΑΔΑ-ΙΝΔΙΑ-ΗΑΕ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: Σημαντική επίσκεψη Δένδια στα Εμιράτα

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) βρίσκεται από χθες ο υπουργός εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Μετά την άφιξή του είχε συνάντηση με τον ΥΠΕΞ των Εμιράτων, με τον οποίο όπως ο ίδιος ενημέρωσε μέσω twitter, επιβεβαίωσαν το κοινό τους όραμα για ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή και συζήτησαν για τη διμερή στρατηγική συνεργασία, σε συνέχεια της υπογραφής της Συμφωνίας Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΑΕ καθώς και για τις πρόσφατες εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο, Μέση Ανατολή & Κόλπο.

Σε μια πιο εκτενή δήλωση σήμερα σχετικά με την επίσκεψή του ο Νίκος Δένδιας είπε:

“Είχα τη χαρά να συναντήσω στο Άμπου-Ντάμπι, κατά την 4η στη σειρά επίσκεψή μου, μετά και από επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, τον Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, τον φίλο μας Σεΐχη Αμπντάλα Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναγιάν.

Συζητήσαμε για τις σχέσεις Ελλάδας και ΗΑΕ σε όλους τους τομείς, στην άμυνα, την ενέργεια, την οικονομία, τον τουρισμό. Είχαμε την ευκαιρία επίσης να κάνουμε μία γενική κοινή κατόπτευση των θεμάτων της ευρύτερης περιοχής μας – της Τουρκίας, της Λιβύης, της Μέσης Ανατολής.

Ενημέρωσα ακόμα τον ομόλογό μου για την προσεχή επίσκεψη στην Αθήνα του Υπουργού Εξωτερικών της Ινδίας, η οποία και για εμάς και για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχει ιδιαίτερη σημασία.

Θα ήθελα να επαναλάβω ότι η σχέση μας με τα ΗΑΕ είναι μια στρατιγική σχέση, μια σχέση μακράς πνοής, μια σχέση που σημαίνει πολλά και για τις δύο χώρες“.

Επιπλέον, πριν από λίγη ώρα ο υπουργός εξωτερικών επισκέφτηκε το Πανεπιστήμιο Τεχνητής Νοημοσύνης Mohamed bin Zayed στο Άμπου-Ντάμπι όπου ενημερώθηκε για το σημαντικό επιστημονικό έργο του.

Share

Written by:

2,923 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »