Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Η Ελλάδα βασικός προμηθευτής τσιμέντου για το Ισραήλ μετά το τουρκικό εμπάργκο

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Εν μέσω του τουρκικού εμπάργκο στο Ισραήλ που επηρεάζει και τις εξαγωγές τσιμέντου, η Ελλάδα έχει αναδειχθεί ως βασικός προμηθευτής για την κατασκευαστική βιομηχανία του Ισραήλ, διασφαλίζοντας ότι τα οικοδομικά έργα θα συνεχίζονται χωρίς διακοπή. Ο Eyal Hecht, Διευθύνων Σύμβουλος της μεγαλύτερης εταιρείας εισαγωγής τσιμέντου του Ισραήλ, τόνισε τη στρατηγική στροφή προς τις ελληνικές εταιρείες, επιβεβαιώνοντας ότι οι ανάγκες του κλάδου καλύπτονται πλήρως μέσω αυτής της νέας συνεργασίας.

Η Ελλάδα καλύπτει το κενό

«Η Ελλάδα έχει γίνει ο κύριος προμηθευτής μας, αντιπροσωπεύοντας το 75% των εισαγωγών μας από τον Οκτώβριο και τώρα σχεδόν το 100%», δήλωσε ο Eyal. «Μέρος μιας σύγχρονης οικονομίας είναι μια ανοιχτή και ανταγωνιστική αγορά. Υπάρχουν τομείς για τους οποίους είναι αδύνατο να βασιστούμε μόνο στην τοπική παραγωγή. Ο ανταγωνισμός από τις εισαγωγές είναι απαραίτητος και μειώνει το κόστος».

Η προσαρμογή στις εισαγωγές κυρίως από την Ελλάδα ήταν απρόσκοπτη, χάρη στη γεωγραφική εγγύτητα και την αποτελεσματική μεταφορά των αγαθών που αντικαθιστά τα πλεονεκτήματα που απολάμβανε κάποτε η Τουρκία.

«Δεν εισάγουμε αυτήν τη στιγμή από την Τουρκία. Είναι αλήθεια ότι η τιμή ήταν εξαιρετική και υπάρχει ένα πλεονέκτημα στη φυσική εγγύτητα, ένα πλοίο φτάνει μέσα σε μια μέρα και μειώνει το κόστος εισαγωγής, αλλά και πάλι φέρναμε το 60% των αναγκών μας από την Τουρκία» είπε ο Eyal.

Τόνισε επίσης την ανάγκη για δράση από την Ισραηλινή κυβέρνηση για τη διευκόλυνση των συνθηκών εισαγωγής από χώρες όπως η Ελλάδα για την αποφυγή κλιμάκωσης του κόστους. «Αν το κράτος δεν ενθαρρύνει τις εισαγωγές από άλλες χώρες για να είναι ευκολότερο για τους εισαγωγείς, οι τιμές των αγαθών θα ανέβουν φέτος», προειδοποίησε.

Καθώς το Ισραήλ συνεχίζει να προσαρμόζεται στο τουρκικό μποϊκοτάζ του τσιμέντου, ο ρόλος της Ελλάδας ως βασικός προμηθευτής υπογραμμίζει την κρίσιμη σημασία των σχέσεων Ελλάδας-Ισραήλ. Αυτός ο στρατηγικός άξονας που αποτελείται από την Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ όχι μόνο διασφαλίζει τη σταθερή παροχή βασικών υλικών, αλλά ενισχύει επίσης την γεωπολιτική θέση της χώρας μας.

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Γρήγορη πλοήγηση

Διαβάστε ακόμα