Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

ΕΚΤΑΚΤΟ: Πιθανό εμπάργκο της Τουρκίας σε Ισραήλ – «Ερντογάν είσαι δικτάτορας» λέει ο Israel Katz

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Εμπάργκο στο Ισραήλ πιθανότατα ξεκίνησε η Τουρκία, καθώς, σύμφωνα με τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών, Ισραέλ Κατς, η τουρκική πλευρά μπλόκαρε όλα τα λιμάνια για το ισραηλινό εμπόριο. Σε ανάρτησή του ο Κατς αποκάλεσε τον Τούρκο Πρόεδρο, Ερντογάν, «δικτάτορα» και επεσήμανε πως η Τουρκία θα βγει χαμένη.

Ο Ισραηλινός υπουργός κατηγόρησε τον Ερντογάν ότι παραβιάζει διεθνείς συμφωνίες και αδιαφορεί για τον τουρκικό λαό και τους Τούρκους επιχειρηματίες και παράλληλα, ενημέρωσε πως το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ ήδη εργάζεται για να βρεθούν εναλλακτικές οδοί για να αντικαταστήσουν το εμπόριο με την Τουρκία.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Πιθανό εμπάργκο της Τουρκίας σε Ισραήλ - «Ερντογάν είσαι δικτάτορας» λέει ο Israel Katz
Photo by Israel Katz

«Ο Ερντογάν διακόπτει τις συμφωνίες μπλοκάροντας τα λιμάνια για ισραηλινές εισαγωγές και εξαγωγές. Έτσι συμπεριφέρεται ένας δικτάτορας, αδιαφορώντας για τα συμφέροντα του τουρκικού λαού και των επιχειρηματιών και αγνοώντας τις διεθνείς εμπορικές συμφωνίες» αναφέρει η ανακοίνωση του Ισραέλ Κατς στον λογαριασμό του στο X.

«Έχω δώσει εντολή στον Γενικό Διευθυντή του Ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών να συνεργαστεί άμεσα με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη στην κυβέρνηση για τη δημιουργία εναλλακτικών λύσεων για το εμπόριο με την Τουρκία, εστιάζοντας στην τοπική παραγωγή και τις εισαγωγές από άλλες χώρες. Το Ισραήλ θα αναδυθεί με μια ισχυρή και τολμηρή οικονομία. Εμείς κερδίζουμε και αυτοί χάνουν» κατέληξε ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ.

Να σημειώσουμε, ότι η Τουρκία και το Ισραήλ έχουν συμφωνίες για ελεύθερο εμπόριο από τη δεκαετία του 1990, οι οποίες παραβιάζονται. Ακόμα, η Τουρκία είχε ανακοινώσει πρόσφατα περιορισμούς στις εξαγωγές στο Ισραήλ σε 54 προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων τσιμέντου, χάλυβα, αλουμινίου και προϊόντων σιδήρου με αφορμή τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Πούτιν σε Κίνα: «Ρώσοι και Κινέζοι είναι αδέρφια» – Τι αναφέρει η κοινή δήλωση

Πεκίνο, Κίνα – Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησε...

Η Ρωσία απέλασε τον στρατιωτικό ακόλουθο του Ηνωμένου Βασιλείου – Τι έχει συμβεί

Σε μια σημαντική διπλωματική κλιμάκωση μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένου...

Διαβάστε ακόμα