Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Εκτεθειμένος ο ΟΗΕ για τον σκοτεινό ρόλο μελών της UNRWA: Ο Γκουτέρες παρακαλά να μην σταματήσει η βοήθεια

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Υπό το φως του πολύ σκοτεινού ρόλου μελών της Υπηρεσίας Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών (UNRWA) για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες δεσμεύτηκε να ληφθούν αυστηρά μέτρα εναντίον οποιουδήποτε υπαλλήλου του ΟΗΕ θεωρηθεί συνένοχος σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Ο Γενικός Γραμματέας, δήλωσε για την συμμετοχή μελών της υπηρεσίας στην επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ: «Οποιοσδήποτε υπάλληλος του ΟΗΕ εμπλέκεται σε τρομοκρατικές ενέργειες θα λογοδοτήσει, μεταξύ άλλων μέσω ποινικής δίωξης». Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε την πλήρη συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές για να διασφαλίσει ότι οι εμπλεκόμενοι αντιμετωπίζουν τις συνέπειες των πράξεών τους, τηρώντας τις καθιερωμένες διαδικασίες του ΟΗΕ για τέτοιες περιπτώσεις.

Εκτεθειμένος ο ΟΗΕ για τον σκοτεινό ρόλο μελών της UNRWA: Ο Γκουτέρες παρακαλά να μην σταματήσει η βοήθεια
U.S. Mission Photo by Eric Bridiers

Ωστόσο, ο Γκουτέρες έκανε επίσης μια έκκληση στις διεθνείς κυβερνήσεις να διατηρήσουν την υποστήριξή τους στην UNRWA. Τόνισε τον ζωτικό ρόλο που διαδραματίζει το εργατικό δυναμικό του οργανισμού, το οποίο συχνά λειτουργεί σε εξαιρετικά επικίνδυνα περιβάλλοντα όπως είπε, και τις κρίσιμες ανάγκες των πληθυσμών που εξυπηρετούν. Αυτή η έκκληση έρχεται μετά από πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων χορηγών, όπως η Βρετανία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Ελβετία, η Φινλανδία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Αυστραλία και ο Καναδάς, που ανέστειλαν τη χρηματοδότησή τους μετά τις κατηγορίες κατά του σκοτεινού ρόλου των μελών της UNRWA.

Εμβαθύνοντας στο θέμα, ο επικεφαλής του ΟΗΕ παρείχε ενημέρωση για τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους της UNRWA, σημειώνοντας ότι εννέα είχαν απολυθεί, ένας επιβεβαιώθηκε νεκρός και συνεχίζονται οι προσπάθειες για την αποσαφήνιση της ταυτότητας των υπολοίπων δύο.

Κλείνοντας, ο Γκουτέρες εξέφρασε τη φρίκη του για τις κατηγορίες εναντίον των στελεχών της UNRWA, αλλά προέτρεψε έντονα τη συνέχιση των επιχειρήσεων της υπηρεσίας. Αναγνωρίζοντας τις ανησυχίες των κυβερνήσεων, τις παρακάλεσε να εγγυηθούν τουλάχιστον τη συνέχεια του ανθρωπιστικού έργου της UNRWA κάτι που με τις τελευταίες αποκαλύψεις θα γίνει πολύ δύσκολο καθώς έχει ξεκινήσει έρευνα και για άλλα μέλη του που ενδεχομένως συμμετείχαν στις τρομοκρατικές επιχειρήσεις της Χαμάς.

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Πούτιν σε Κίνα: «Ρώσοι και Κινέζοι είναι αδέρφια» – Τι αναφέρει η κοινή δήλωση

Πεκίνο, Κίνα – Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησε...

Η Ρωσία απέλασε τον στρατιωτικό ακόλουθο του Ηνωμένου Βασιλείου – Τι έχει συμβεί

Σε μια σημαντική διπλωματική κλιμάκωση μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένου...

Διαβάστε ακόμα