Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τουρκία και Κίνα υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Η Türk Telekom και η κινεζική εταιρεία Huawei υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης για συνεργασία στην ανάπτυξη τεχνολογίας 5G στην Τουρκία.

Ο Τούρκος Υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών Ömer Fatih Sayan παρευρέθηκε στην τελετή υπογραφής κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Συνεδρίου Mobile World Congress στη Βαρκελώνη.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Türk Telekom, Ümit Önal, δήλωσε ότι χρειάζονται λύσεις 5G ιδιαίτερα στους τομείς των μεταφορών, της υγείας, της εκπαίδευσης, της γεωργίας, της ψυχαγωγίας και της αστικοποίησης.

Υπενθυμίζεται ότι παρόμοια συνεργασία με την Κίνα έχουν αναπτύξει και τα ΗΑΕ η οποία ώθησε τις ΗΠΑ να βάλουν εμπόδια στις διαπραγματεύσεις με τα Εμιράτα για την αγορά F-35.

Η συνεργασία της χώρας με την Κίνα για το 5G προκάλεσε την έντονη ανησυχία των ΗΠΑ για την ασφάλεια της τεχνολογίας των F-35 με αποτέλεσμα η Ουάσινγκτον να ασκήσει μεγάλες πιέσεις στα ΗΑΕ και να θέσει αυστηρότερους όρους για την αγορά των αεροσκαφών οδηγώντας στην αναστολή των συνομιλιών από την πλευρά των ΗΑΕ.

Παρατηρώντας το συγκεκριμένο παράδειγμα, θα μπορούσε κανείς να προβλέψει ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να εκφράσουν παρόμοιες ανησυχίες και στον νατοϊκό τους σύμμαχο, την Τουρκία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τουρκία: Ο Τσαβούσογλου βρήκε λύση για Ρωσία και Ουκρανία – NEMESIS HD

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε την είδηση με τους φίλους σας!

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα