Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

ΕΚΤΑΚΤΟ | Πόλεμος Ισραήλ: Μάχες με Χεζμπολάχ – AH-64 Apache σφυροκοπούν θέσεις στον Λίβανο

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σε μια σειρά ανησυχητικών γεγονότων την Κυριακή, η Χεζμπολάχ (Hezbollah) ενέτεινε την επίθεσή της εναντίον του Ισραήλ, εκτοξεύοντας πολλαπλούς κατευθυνόμενους αντιαρματικούς πυραύλους (ATGM) και στοχεύοντας με ρουκέτες περιοχές κατά μήκος των συνόρων Ισραήλ-Λιβάνου που προκάλεσε την ισχυρή αντίδραση του IDF και οδήγησε και σε χτυπήματα από επιθετικά ελικόπτερα AH-64 Apache του Ισραήλ μέσα στον Λίβανο.

Την Κυριακή, η πόλη Shtula στο βόρειο Ισραήλ χτυπήθηκε από περίπου 9 ρουκέτες, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας Ισραηλινός πολίτης. Τρία άλλα άτομα, τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν αμέσως στο Ιατρικό Κέντρο της Γαλιλαίας στη Ναχαρίγια. Η επίθεση της Χεζμπολάχ σύμφωνα με την οργάνωση πραγματοποίηθηκε ως απάντηση στους βομβαρδισμούς του Ισραήλ κατά της Γάζας και της Χαμάς.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) απάντησαν γρήγορα, στοχεύοντας τα σημεία προέλευσης των επιθέσεων με πυραύλους και με όλμους. Πραγματοποίησαν επίσης σφοδρές αεροπορικές επιδρομές εναντίον οχυρών της Χεζμπολάχ και σύμφωνα με την νεώτερη ενημέρωση πριν περίπου 40 λεπτά, ανέπτυξαν επιθετικά ελικόπτερα AH-64 Apache, τα οποία στόχευσαν και έπληξαν τη στρατιωτική υποδομή της Χεζμπολάχ μέσα στον Λίβανο. Ως προληπτικό μέτρο, ο IDF περιόρισε την πρόσβαση σε περιοχές εντός τεσσάρων χιλιομέτρων από τα σύνορα με τον Λίβανο και συμβούλεψε τους κατοίκους του σε κοινότητες κοντά στα σύνορα να παραμείνουν κοντά σε καταφύγια βομβών.

Οι εντάσεις μεταξύ Χεζμπολάχ (Λίβανος) και Ισραήλ κλιμακώνονται τις τελευταίες ημέρες, με τις δύο πλευρές να ανταλλάσσουν πυρά. Αυτή η πρόσφατη αύξηση της βίας έχει εγείρει ανησυχίες σχετικά με την πιθανότητα μιας ευρύτερης σύγκρουσης στην περιοχή, ειδικά δεδομένης της συνεχιζόμενης σύγκρουσης μεταξύ του Ισραήλ και των παλαιστινιακών τρομοκρατικών οργανώσεων στη Γάζα.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα