Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

ΕΚΤΑΚΤΟ: Πληροφορίες για εκκένωση της Αμερικανικής πρεσβείας στο Κίεβο

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο ζήτησε την εκκένωση όλου του μη απαραίτητου προσωπικού λόγω αυξημένων φόβων για ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η εκκένωση αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στην εβδομάδα που έρχεται, αναφέρουν ουκρανικές πηγές.

Η αμερικανική πρεσβεία στο Κίεβο ανακοίνωσε επίσης στο Twitter ότι η πρώτη παρτίδα νέας αμερικανικής βοήθειας έφτασε στην Ουκρανία και περιλαμβάνει «περίπου 200.000 λίβρες θανατηφόρων όπλων, συμπεριλαμβανομένων πυρομαχικών για τους προασπιστές της Ουκρανίας στην πρώτη γραμμή».

Χθες επίσης συναντήθηκαν οι Υπουργοί Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας στην Ελβετία όπου συζήτησαν για το φλέγον ζήτημα της Ουκρανίας. Διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν πως οι ρωσοαμερικανικές συνομιλίες για άλλη μια φορά δεν κατέληξαν πουθενα.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Sergey Lavrov, επιμένει στην πάγεια θέση της Μόσχας ότι τα τουλάχιστον 100.000 στρατεύματα στα ουκρανικά σύνορα έχουν συγκεντρωθεί εκεί για τη διεξαγωγή ασκήσεων. Από πλευράς του, ο επικεφαλής του State Department προειδοποίησε τον ομόλογό του ότι αν τα ρωσικά στρατεύματα μπουν στην Ουκρανία θα έρθουν αντιμέτωπα με μια «ταχεία, αυστηρή και ενιαία» αντίδραση από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

«Θα συνεχίσουμε να προετοιμαζόμαστε, αποφασιστικά, και για τους δύο δρόμους που έχουμε χαράξει για τη Ρωσία: το μονοπάτι της διπλωματίας και του διαλόγου ή το μονοπάτι της ανανεωμένης επιθετικότητας, της αντιπαράθεσης και των συνεπειών» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Antony Blinken μετά το πέρας των συζητήσεων. Παρά, όμως τις δηλώσεις Blinken υπενθυμίζουμε πως ο Αμερικανός Πρόεδρος την Τετάρτη είχε δηλώσει πως η απάντηση της Δύσης θα εξαρτηθεί από τις κινήσεις τις Ρωσίας, καθώς μια «μικρή εισβολή» δεν είναι επαρκής λόγος να διχαστεί το ΝΑΤΟ.

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε την είδηση με τους φίλους σας!

Με πληροφορίες από The Guardian

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα