ΕΚΤΑΚΤΟ | Πανικός στην Αρμενία – Καταστροφή στο Αρτσάχ – Οι τελευταίες πληροφορίες για τις μάχες

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Ο Χικμέτ Χατζίγιεφ, βοηθός του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν, επιβεβαίωσε στο Reuters ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας διέσχισαν τη γραμμή επαφής στο Ναγκόρνο Καραμπάχ (Αρτσάχ Αρμενία) προς πολλές κατευθύνσεις. «Είμαστε αποφασισμένοι να επιτύχουμε τους στρατηγικούς μας στόχους», δήλωσε ο Hajiyev.

Προϋποθέσεις για διάλογο

Ο Χατζίγιεφ ξεκαθάρισε ξανά ότι το Αζερμπαϊτζάν θα ξεκινήσει διάλογο με τους Αρμένιους του Καραμπάχ μόνο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις: «Πρέπει να υψώσουν τη λευκή σημαία, να καταθέσουν τα όπλα και να διαλύσουν την κυβέρνηση». Διαβεβαίωσε ότι «το Αζερμπαϊτζάν δεν έχει στρατιωτικούς στόχους εναντίον της Αρμενίας», αλλά πρόσθεσε, «Όμως Δεν μπορούμε πλέον να ανεχτούμε την παρουσία ενόπλων δυνάμεων στο έδαφός μας».

Αναταραχή στην Αρμενία

Πολλές διαδηλώσεις πραγματοποιούνται στο Ερεβάν, την πρωτεύουσα της Αρμενίας. Η αστυνομία χρησιμοποιεί χειροβομβίδες κρότου-λάμψης για να διαλύσει τα πλήθη που προσπαθούσαν να εισβάλουν στο κυβερνητικό κτίριο. Οι διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού Πασινιάν και κατευθύνονται προς τη ρωσική πρεσβεία, χαρακτηρίζοντας σύμφωνα με Αρμένικες πηγές και αυτόπτες μάρτυρες τη Ρωσία ως «ο μεγαλύτερο εχθρό της Αρμενίας».

https://twitter.com/i/status/1704165733289034196

Η ρωσική πρεσβεία στην Αρμενία είναι προς το παρόν αποκλεισμένη από διαδηλωτές, εμποδίζοντας τους υπαλλήλους να φύγουν από το κτίριο. Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν εξέφρασε επίσης την υποστήριξή του στην επιχείρηση του Μπακού στο Καραμπάχ, υποστηρίζοντας όπως είπε την ειρηνική συμβίωση Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίων στην περιοχή.

Στρατιωτικά κέρδη και απώλειες

Το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν ανέφερε σημαντικά κέρδη, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου σε περισσότερες από 60 θέσεις μάχης. Αναφέρεται ότι καταστράφηκαν τα ακόλουθα αρμενικά στρατιωτικά συστήματα:

  • 1 x SA-8 Gecko
  • 2 x P-18 σύστημα ραντάρ
  • 40 x Πυροβόλα
  • 3 x θέσεις
  • 1 x Βάση
  • 2 x Οχυρωμένες Θέσεις

Οι αρμενικές δυνάμεις στο Αρτσάχ σύμφωνα με ανεπιβεβαιώτες πηγές φέρεται να έχουν εγκαταλείψει έξι χωριά και έχουν διατάξει εκκένωση ενώ υπάρχουν σοβαρές απώλειες στις τάξεις τους.

Οι Ρώσοι ζητούν κατάπαυση του πυρός

Η διοίκηση των ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων κάλεσε και τα δύο μέρη να σταματήσουν αμέσως τα πυρα και να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις. Μέλος της Ρωσικής Δούμας δήλωσε επίσης ότι οι Ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις δεν ανοίγουν πυρ καθώς δεν έχουν δεχθεί πυρα.

Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια!

Πρόσφατα

Τελική Αξιολόγηση για τα Rafale: «Υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού και ετοιμότητας»

Την τελίκη επιχειρησιακή αξιολόγηση των νεοαποκτηθέντων μαχητικών αεροσκαφών Rafale...

«Αυτοκρατορία του ψεύδους»: Ρώσος ΥΠΕΞ για Δύση και «νέα τάξη πραγμάτων»

Στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ο Ρώσος υπουργός...

Ουκρανός Στρατηγός: «Σπάσαμε τις αμυντικές γραμμές των Ρώσων στο Βερμπόβε»

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις σύμφωνα με Ουκρανό στρατηγό και...

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Τα Πυροβόλα Άνευ Οπισθοδρομήσεως του Ελληνικού Στρατού

Ο Ελληνικός Στρατός έχει μεγάλη γκάμα αντιαρματικών όπλων, εκ...

IRIS-T/ AIM-2000: Ο πύραυλος «ξίφος» των Ελληνικών F-16 Block 52+Adv

Ο IRIS-T (AIM-2000) είναι ένας από το πιο εξελιγμένους...