Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

ΕΚΤΑΚΤΟ: Νεκροί Ρώσοι στρατιώτες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ (Αρτσάχ) μετά από ενέδρα

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ένα όχημα που μετέφερε στρατιώτες της Ρωσικής ειρηνευτικής δύναμης δέχτηκε ενέδρα κοντά στο χωριό του Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ), Dzhanyatag στις 20 Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν όλοι οι Ρώσοι στρατιώτες που ήταν μέσα στο όχημα.

Οι στρατιώτες επέστρεφαν από ένα παρατηρητήριο όταν δέχθηκαν πυρά ελαφρών όπλων και όλμων.

Το όχημα ήταν μέρος της ρωσικής ειρηνευτικής αποστολής στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ (Αρτσάχ), που σήμερα παραδώθηκε στις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν και υπήρξε σημείο ανάφλεξης της θανατηφόρας σύγκρουσης μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν εδώ και δεκαετίες. Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί για να παρακολουθήσουν την κατάπαυση του πυρός μεταξύ των δύο εθνών.

Αμέσως μετά το συμβάν, οι ανακριτικές αρχές της Ρωσίας και του Αζερμπαϊτζάν έφτασαν στο σημείο για διεξαγωγή ενδελεχούς έρευνας σύμφωνα με ανακοίνωση που έγινε πριν λίγο από το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Να τονίσουμε εδώ ότι παρά την υπογραφή της εκεχειρίας, το Αζερμπαϊτζάν συνεχίσε να βομβαρδίζει σημεία μέσα στο Αρτσάχ και αν και δεν είναι σαφές ποιός χτύπησε τους Ρώσους, οι πιθανότητες είναι περισσότερες να αποτελεί ευθύνη των Αζέρικων δυνάμεων που μπαίνουν αυτές τις ώρες στην περιοχή.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα