ΕΚΤΑΚΤΟ: Επιβεβαίωσε το Ισραήλ την συμφωνία για τους SPIKE

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ επίβεβαιωσε πριν λίγες ώρες επίσημα με ανακοίνωση του, την συμφωνία με την Ελλάδα για την απόκτηση των πυραύλων SPIKE (SPIKE NLOS /ER 2) που θα εξοπλίσουν και τους τρείς κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων μας.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ανακοίνωση:

«Συμφωνία εξαγωγών αμυντικού εξοπλισμού από κυβέρνηση σε κυβέρνηση υπεγράφη μεταξύ του Υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ και του Ελληνικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την απόκτηση των πυραύλων «Spike» της Rafael. Η συμφωνία έγινε από την Διεύθυνση Διεθνούς Αμυντικής Συνεργασίας του Υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ (SIBAT) και αποτιμάται σε περίπου 370 εκατομμύρια ευρώ» καταλήγει η ανακοίνωση.

https://twitter.com/NemesisGRE/status/1645340352285376513

Υπενθυμίζουμε ότι, η ανακοίνωση αυτη έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την απόφαση του ΚΥΣΕΑ που αποφάσισε την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την προμήθεια των Ισραηλινών πυραύλων SPIKE NLOS και SPIKE ER2.

Στο Ναυτικό κομμάτι της αγοράς αυτής με την προμήθεια των NAVAL SPIKE NLOS για τις κανονιοφόρους, το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε και την αγορά βλημάτων SPIKE ER2 για να εξοπλίσει τα Mark V της ΔΥΚ. Ο SPIKE ER2, το «μικρό αδερφάκι» των SPIKE NLOS είναι ένα πάρα πολύ αξιόλογο σύστημα το οποίο θα αναβαθμίσει τις δυνατότητες των Σκαφών Ανορθόδοξου Πολέμου

Στο «Αεροπορικό κομμάτι» της προμήθειας αυτής η είσοδος του ισραηλινού πυραύλου Spike NLOS για τα Ελληνικά AH-64 Apache θα αποτελέσει έναν πολλαπλασιαστή ισχύος για την Αεροπορία στρατού, κάτι το οποίο φαίνεται να εφαρμόζουν και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Στο χερσαίο κομμάτι, επίγεια συστήματα πυραύλων SPIKE NLOS θα προσδώσουν τεράστιες δυνατότητες με τους φορείς τους, στον αντιαρματικό αγώνα με εμβέλειες που είναι ικανές να απαγορεύσουν αποτελεσματικά τις κινήσεις των εχθρικών μηχανοκίνητων σχηματισμών.

Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια!

Πρόσφατα

ΕΚΤΑΚΤΟ: Νεκροί Ρώσοι στρατιώτες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ (Αρτσάχ) μετά από ενέδρα

Ένα όχημα που μετέφερε στρατιώτες της Ρωσικής ειρηνευτικής δύναμης...

Κλοπή Merkava από στρατιωτική βάση στο Ισραήλ

Σε μια παράξενη είδηση, ένα εκτός υπηρεσίας άρμα μάχης...

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

ATOM: Tο Ρωσικό IFV βασισμένο στο γαλλικό VBCI

To ATOM είναι ένα τροχοφόρο IFV, που αναπτύχθηκε από...