Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΚΤΑΚΤΟ: Αναβρασμός στη Λιβύη, μετακινήσεις δυνάμεων και ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις

ΕΚΤΑΚΤΟ: Αναβρασμός στη Λιβύη, μετακινήσεις δυνάμεων και ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις

0
ΕΚΤΑΚΤΟ: Αναβρασμός στη Λιβύη, μετακινήσεις δυνάμεων και ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις - NEMESIS HD
PHOTO: TWENTY 20

Σύμφωνα με δήλωση που εκδόθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη σήμερα, οι εχθρικές μεταξύ τους πολιτικές ομάδες της Λιβύης δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε συμφωνία μετά την ολοκλήρωση του τρίτου και τελευταίου γύρου συζητήσεων με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ που έλαβε χώρα στην Αίγυπτο.

PHOTO: TWENTY 20

Σύμφωνα με τη Στέφανι Γουίλιαμς, την ειδική σύμβουλο για την αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη, τα πολιτικά σώματα της Ανατολικής και Δυτικής Λίβυης ολοκλήρωσαν τον τελευταίο γύρο διαπραγματεύσεων στο Κάιρο χωρίς να σημειωθεί σημαντική πρόοδος προς την επίλυση των διαφορών πριν τις εκλογές.

Η σημαντικότερη διαφωνία των δύο πλευρών φαίνεται να είναι η υποψηφιότητα του Χαλίφα Χάφταρ την οποία δεν θέλει σε καμία περίπτωση η υποστηριζόμενη απο την Τουρκία δυτική πλευρά με έδρα την Τρίπολη.

PHOTO: ΥΠΕΞ

Γενικά τις τελευταίες μέρες υπάρχει σοβαρός αναβρασμός στην Λιβύη και ειδικά στην Τρίπολη με μισθοφόρους να πολεμούν ο ένας τον άλλο και με τις εκλογές να μην πραγματοποιούνται.

Οι τελευταίες εξελίξεις όμως φανερώνουν πιθανότητα κλιμάκωσης καθώς το LibyaReview.com αναφέρει μεγάλες μετακινήσεις δυνάμεων προς την Τρίπολη.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, η Στέφανι Γουίλιαμς ζήτησε τις επόμενες 10 μέρες να γίνει νέα συνάντηση για την επίλυση διαφορών.

Διαβάστε ακόμα: Αισχρές προσβολές της Τουρκικής ακτοφυλακής για Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ