Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Αισχρές προσβολές της Τουρκικής ακτοφυλακής για Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ.

Αισχρές προσβολές της Τουρκικής ακτοφυλακής για Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ.

0
Αισχρές προσβολές της Τουρκικής ακτοφυλακής για Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. - NEMESIS HD
PHOTO: TWENTY 20

Νέα επίθεση στην Ελλάδα εξαπέλυσε η Τουρκική ακτοφυλακή με αφορμή την δήλωση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, που υποστήριξε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι το Λιμενικό διέσωσε 56 μετανάστες που στάλθηκαν από την Τουρκία στις ακτές της Ρόδου.

Συγκεκριμένα ο Νότης Μηταράκης έγραψε στο Twitter:

«Άλλοι 56 μετανάστες διασώθηκαν από την ελληνική ακτοφυλακή χθες στη Ρόδο από ιστιοφόρο που αναχώρησε επίσης από τις τουρκικές ακτές για την Ευρώπη, παρά την Τουρκική – Ευρωπαϊκή Κοινή Δήλωση του 2016. Συνεχίζουμε να σώζουμε ζωές καθημερινά, των ανθρώπων αυτών που εκμεταλλεύονται και τίθενται σε κίνδυνο από τους λαθρέμπορους» αναφέρει στην δήλωση του ο Νότης Μηταράκης.

PHOTO: TW20

H γραπτή δήλωση του Ανώτερου Πλοίαρχου Hasan Baş της Διοίκησης της Τουρκικής ακτοφυλακής που δημοσιεύτηκε απο Τουρκικά ΜΜΕ αναφέρει:

“Ως Διοίκηση Τουρκικής Ακτοφυλακής, επιθεωρούμε όλες τις διαδρομές διέλευσης σε τακτική βάση για να αποτρέψουμε τους παράτυπους μετανάστες.

Είμαστε σε υπηρεσία 24 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα από θάλασσα, ξηρά και αέρα για να αποτρέψουμε τα «pushback» παράτυπων μεταναστών πίσω στα τουρκικά χωρικά ύδατα από την ελληνική ακτοφυλακή που τους αφήνουν να απελπιστούν και να πεθάνουν.

Οι λογαριασμοί των παράτυπων μεταναστών που διασώθηκαν από την Τουρκική Ακτοφυλακή συνεχίζουν να αποκαλύπτουν με απόλυτη σαφήνεια πώς η Ελλάδα αγνοεί τις ζωές των μεταναστών και τους σπρώχνει πίσω στα τουρκικά χωρικά ύδατα σχεδόν σε όλες τις απωθήσεις.

Οι ιστορίες των μεταναστών χωρίς έγγραφα κάνουν ολόκληρο τον κόσμο να ξανασκεφτεί την κατάσταση στο όνομα της ανθρωπότητας, ακόμη και να ντρέπεται όμως στο όνομα της ανθρωπότητας.

Μεγάλος αριθμός μεταναστών ξυλοκοπήθηκαν, τους πέρασαν χειροπέδες, τους πήραν τα τιμαλφή τους, τους πήραν τις βάρκες, τους έκοψαν τους σωλήνες της βενζίνης και τους πέταξαν ακόμη και στη θάλασσα με τα χέρια δεμένα, διασώθηκαν με επιτυχία από τη Διοίκησή μας.

Από την έναρξη των pushback το 2020, η Τουρκική Ακτοφυλακή έχει διασώσει 33.964 παράτυπους μετανάστες σε 1.295 περιστατικά απωθήσεων που διεξήγαγε η Ελληνική Ακτοφυλακή.

Καλούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ελληνικές αρχές να ενεργήσουν σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα προκειμένου να τερματιστούν οι απωθήσεις με θανάτους και βασανιστήρια, να αποτραπεί ο θάνατος περισσότερων παράτυπων μεταναστών και να τερματιστεί η δίωξη τους» αναφέρει η Τουρκική ακτοφυλακή σε σημεία της μακροσκελής ανακοίνωσης της.

Τι βλέπουμε εμείς ως NEMESIS HD;

Η απάντηση αυτή χωρις ντροπή το αναφέρει μόνη της, δεν ενδιαφέρει την Τουρκική ακτοφυλακή να αποτρέψει μετανάστες να ξεκινήσουν απο τα παράλια της Μικράς Ασίας και να μην τεθούν έτσι και οι ζωές τους σε κίνδυνο εξαρχής αλλα το να μην τους στείλουμε εμείς πίσω.

Όσο για τα pushback που βαπτίζουν την αποτροπή των βαρκών και τα δήθεν προσπαθειών πνιγμού των μεταναστών και κλοπών, οι Έλληνες δεν έχουμε εμπειρία σε τέτοιες πρακτικές εναντίον των πιο αδύναμων, αντίθετα οι Τούρκοι έχουν, αυτή ειναι η γνώμη μας στο NEMESIS HD.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ