Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Έκτακτη παύση εχθροπραξιών 3 ημερών ανακοίνωσαν οι Χούθι

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ως μέρος μιας ειρηνευτικής προσφοράς, οι Χούθι της Υεμένης ανακοίνωσαν το Σάββατο ότι θα αναστείλουν τις επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Σαουδική Αραβία για τρεις ημέρες.

Οι Χούθι είπαν ότι αυτή θα μπορούσε να είναι μια μακροπρόθεσμη δέσμευση υπό την προϋπόθεση ότι ο συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία που επιχειρεί στην Υεμένη θα σταματήσει τις αεροπορικές επιδρομές και θα άρει τον αποκλεισμό των λιμανιών της.

Τριήμερη διακοπή και των χερσαίων επιθετικών επιχειρήσεων στην Υεμένη, ιδιαίτερα στην επαρχία Μαρίμπ, που παράγει φυσικό αέριο, ανακοινώθηκε από την ομάδα, σύμφωνα με τον Mahdi al-Mashat, επικεφαλής του πολιτικού γραφείου των Χούθι, σε ομιλία που μεταδόθηκε ζωντανά στην κρατική τηλεόραση της Υεμένης.

Σύμφωνα με τον Μασάτ «πρόκειται για μια πραγματική πρόσκληση για πρακτικές ενέργειες για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και τη μετακίνηση όλων των πλευρών από μια κατάσταση διαλόγου σε μια κατάσταση πράξεων».

Τα λιμάνια της Χοντέιντα και του Σαλίφ που ελέγχονται από τους Χούθι χτυπήθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές το Σάββατο, μια ημέρα αφότου η οργάνωση εξαπέλυσε μια σειρά επιθέσεων στη Σαουδική Αραβία, συμπεριλαμβανομένης μιας επίθεσης σε μια εγκατάσταση πετρελαίου στη Τζέντα που προκάλεσε τεράστια φωτιά και αναταράξεις στην τιμή του πετρελαίου παγκοσμίως.

Διαβάστε ακόμα: ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ: Ετοιμάζεται να «πατήσει το κουμπί ο Κιμ» δοκιμαστικά – NEMESIS HD

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα