Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εκσυγχρονίζεται η πυρηνική δύναμη των ΗΠΑ | Αναβάθμιση διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ο στρατός των ΗΠΑ έχει αναβαθμίσει τους αισθητήρες και τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα των διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων ICBM του κάνοντας τους αρκετά πιο φονικούς.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ για «βελτιώσεις ρουτίνας», τα όπλα έχουν στην πραγματικότητα αποκτήσει νέες δυνατότητες και χαρακτηριστικά σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές που μίλησαν στην Washington Post.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι «το Πεντάγωνο προσπαθεί να αυξήσει τεχνολογικά τους ICBM μέσω του εκσυχρονισμού ελάχιστων εξαρτημάτων», αλλά ο εκσυγχρονισμός αυτος «είναι ένα σημαντικό επίτευγμα στην παγκόσμια κούρσα εξοπλισμών».

Οι βελτιώσεις στην κεφαλή των πυραύλων καθιστούν δυνατό τον ακριβέστερο υπολογισμό του ύψους πυροδότησης του πυρηνικού όπλου προκειμένου να υπάρξει η μέγιστη καταστροφική επίδραση στους εχθρικούς στόχους.

Με τον εκσυγχρονισμό των «εκατοντάδων πυρηνικών κεφαλών των ICBM», η αποτελεσματικότητα των αμερικανικών υποβρυχίων βαλλιστικών πυραύλων (SLBMs) από μόνη της έχει διπλασιαστεί.

NEMESISHD.GR

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα