Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Είναι επίσημο: Το Ισραήλ, πνίγει με θαλασσινό νερό την Χαμάς στα τούνελ της

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Το Ισραήλ επιβεβαίωσε μετά από καιρό τις πληροφορίες που σας είχαμε μεταδώσει και εμείς στο NEMESIS HD για τη χρήση θαλασσινού νερού για την καταστροφή του υπόγειου δικτύου τούνελ (Σηράγγων) της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Αυτή η μέθοδος, αν και αποτελεσματική, έχει εγείρει ανησυχίες για πιθανούς κινδύνους, συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου να πνιγούν όμηροι, σύμφωνα με τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ.

Απλή στρατιωτική τακτική με ισχυρές επιπτώσεις

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) αποκάλυψαν ότι έχουν πλημμυρίσει ενεργά επιλεγμένες σήραγγες της Χαμάς με θαλασσινό νερό ως δοκιμή. Αυτή η επιχείρηση είναι το αποτέλεσμα μιας συλλογικής προσπάθειας μεταξύ πολλών μονάδων IDF και αξιωματούχων του Υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ, οι οποίοι επινόησαν εξειδικευμένα εργαλεία για να διευκολύνουν την έγχυση νερού υψηλής ροής σε αυτές τις σήραγγες. Ο IDF τόνισε ότι αυτή η στρατηγική αποτελεί κρίσιμο στοιχείο της πολύπλευρης προσέγγισής τους για την αντιμετώπιση των απειλών που θέτει η Χαμάς.

Επιλεκτική Εφαρμογή και προκλήσεις

Ο Ισραηλινός Στρατός διευκρίνισε ότι αυτή η τεχνική με θαλλασινό νερό δεν εφαρμόζεται καθολικά σε όλες τις σήραγγες. Η πολυπλοκότητα του δικτύου και η δομική ακεραιότητα των διαφορετικών σηράγγων απαιτούν μια επιλεκτική προσέγγιση. Η διαδικασία περιλαμβάνει τη σύνδεση σωλήνων και αντλιών στα φρεάτια της σήραγγας και δεν είναι όλες οι σήραγγες κατάλληλες για αυτήν την παρέμβαση. Στην ανακοίνωση αναφέρουν ότι προσέχουν για πιθανές σοβαρές ζημιές σε ορισμένες περιοχές, υπογραμμίζοντας τον σχολαστικό σχεδιασμό πίσω από κάθε επιχείρηση.

Η παραδοχή του ισραηλινού στρατού έρχεται μετά από εβδομάδες εικασιών και μια περίοδο επιφυλακτικότητας για το θέμα. Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν πλέον αναγνωρίσει τη στρατηγική χρήση των υδάτων της Μεσογείου ως όπλο κατά των υπόγειων υποδομών της Χαμάς.

Ανησυχίες και Περιβαλλοντικές Επιπτώσεις

Η νέα στρατηγική, αν και χαιρετίστηκε ως σημαντική στρατιωτική καινοτομία διαθέτει ήδη αρκετούς επικριτές. Έχουν υπάρξει προειδοποιήσεις από ειδικούς σχετικά με τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις της άντλησης θαλασσινού νερού υπόγεια. Οι ανησυχίες περιλαμβάνουν τη μόλυνση της ήδη σπάνιας παροχής καθαρού νερού της Γάζας και την πιθανότητα ρύπανσης του εδάφους με επικίνδυνα υλικά από όπλα που κρύβονται στις σήραγγες.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα