Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Πλημμυρίζουν τα τούνελ της Χαμάς: Πληροφορίες από Ισραήλ και δήλωση Χαγκάρι «Κανείς δεν θα είναι ασφαλής στις σήραγγες»

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο εκπρόσωπος του IDF Ντανιέλ Χάγκαρι παραδέχτηκε έμμεσα τη χρήση αντλιών νερού στις σήραγγες της Χαμάς και δήλωσε πως κανείς δεν θα είναι ασφαλής πλέον στα τούνελ της Γάζας.

Αναφερόμενος σε βίντεο που δημοσίευσε νωρίτερα σήμερα ο IDF όπου εξουδετερώνει μέλη της Χαμάς μέσα σε τούνελ, ο Χαγκάρι είπε: «Στις σήραγγες της Χαμάς, τα στρατεύματά μας τοποθέτησαν εκρηκτικά… ταυτοποιήσαμε τους τρομοκράτες με μια κάμερα και εξουδετερώσαμε αρκετούς τρομοκράτες σε αυτό το περιστατικό».

Πλημμυρίζουν τα τούνελ της Χαμάς: Πληροφορίες από Ισραήλ και δήλωση Χαγκάρι «Κανείς δεν θα είναι ασφαλής στις σήραγγες»
Photo by IDF

Ο εκπρόσωπος Τύπου των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων δήλωσε πως το Ισραήλ πλέον διαθέτει «νέα μέσα» για να αντιμετωπίζει την Χαμάς στα τούνελ και προειδοποίησε πως οι τρομοκράτες δεν θα είναι πλέον ασφαλείς εκεί. «Θα μπούμε, θα τοποθετήσουμε εκρηκτικά στα σημεία όπου βρίσκονται οι τρομοκράτες και θα περιμένουμε την κατάλληλη στιγμή για να τους σκοτώσουμε κάτω από το έδαφος. Οι τρομοκράτες δεν θα είναι ασφαλείς κάτω από το έδαφος».

Ερωτηθείς ακόμη μια φορά για το αν ισχύει η φήμη που διαδίδεται ότι ο IDF πλημμυρίζει τα τούνελ, ο Χαγκάρι απάντησε πως οι δυνάμεις του Ισραήλ εργάζονται με διάφορους τρόπους για να καταστρέψουν τις σήραγγες και να αναγκάσουν τους μαχητές της Χαμάς να βγουν έξω.

Πλημμυρίζουν τα τούνελ της Χαμάς: Πληροφορίες από Ισραήλ και δήλωση Χαγκάρι «Κανείς δεν θα είναι ασφαλής στις σήραγγες»
Photo by Daniel Hagari

Νωρίτερα, ο IDF δημοσίευσε βίντεο στο οποίο ισραηλινές δυνάμεις φαίνονται να εξολοθρεύουν μέλη της Χαμάς μέσα σε μία σήραγγα. Στην ανακοίνωση που συνόδευε το βίντεο αναφέρεται:

«Απόψε, ο IDF και η Σιν Μπετ (Shin Bet) αποκαλύπτουν ειδικό τεκμήριο από μια επιχείρηση που έλαβε χώρα τις τελευταίες ημέρες, κατά την οποία δυνάμεις του IDF εξόντωσαν τρομοκράτες υπόγεια σε μια από τις σήραγγες της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς. Η σήραγγα αποκαλύφθηκε από το βόρειο τμήμα της Μεραρχίας της Γάζας σε συνεργασία με την Σιν Μπετ. Οι τρομοκράτες εντοπίστηκαν και εξοντώθηκαν από τους μαχητές της μονάδας Yahalom με διάφορα μέσα».

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα