ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟ – 24 ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΑ RAFALE: Ενίσχυση της Πολεμικής Αεροπορίας

“Από αυτό το βήμα ανακοίνωσα πέρυσι την αγορά των 18 πρώτων Rafale τα οποία σύντομα θα γίνουν 24. Τα πρώτα απ’ αυτά θα πετούν στους ελληνικούς ουρανούς πριν το τέλος του έτους” δήλωσε στην ομιλία του στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υπενθυμίζεται, ότι στις αρχές του έτους υπεγράφη και επίσημα στην Αθήνα η συμφωνία για 18 αεροσκάφη RAFALE, μεταξύ του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, και της Γαλλίδας ομολόγου του, Φλοράνς Παρλί.

Από τα 18 πρώτα αεροσκάφη τα 6 πρόκειται να είναι καινούρια από τη γαλλική πολεμική αεροπορία και τα 12 μεταχειρισμένα. Το πρώτο RAFALE παραδόθηκε στην ελληνική ΠΑ πριν από δύο μήνες, στις 21 Ιουλίου και έκτοτε συνεχίζεται η παράδοση των υπολοίπων με ρυθμό ένα αεροσκάφος ανά μήνα.

Τα μαχητικά που έχουν παρδοθεί ως τώρα, αν και ανήκουν πλέον στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, παραμένουν προς το παρόν στη Γαλλία μέχρι να ολοκλήρωθεί η εκπαίδευση των πιλότων τους και θα έρθουν στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο μόλις παραδοθεί, δηλαδή και το 6ο Rafale.

Σημειώνεται επιπλέον, ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στον Σεπτέμβριο αναμένεται να επισκεφθεί την Αθήνα ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, για να συζητήσει και το ζήτημα των φρεγατών. Η επισκέψη κατά πάσα πιθανότητα θα πραγματοποιηθεί προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Share