Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

East Med: Προσπάθεια Ερντογάν να ακυρώσει τον αγωγό και την συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Προσπάθεια Ερντογάν να ακυρώσει τον αγωγό East Med και την συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ καθώς δήλωσε οτι θα προτείνει στον Πρόεδρο του Ισραήλ να περάσει ο αγωγός απο την Τουρκία.

Photo by kremlin.ru

Σχετικά με τις φήμες περι απόσυρσης της υποστήριξης των ΗΠΑ από τον αγωγό East Med στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Ερντογάν είπε:

«Αν οι ΗΠΑ θεωρούσαν οτι είναι οικονομικα βιώσιμος(ο αγωγός), δεν θα είχαν αποσυρθεί. Τι λέμε στην περιοχή; Οι Τούρκοι στη Βόρεια Κύπρο έχουνε δικαιώματα εδώ. Παίρνουμε μέτρα για αυτά τα δικαιώματα».

Ακόμα ο Τούρκος Πρόεδρος προανήγγειλε ότι Τουρκικά γεωτρύπανα θα κατέβουν ξανα σε έρευνες στην Μεσόγειο και προσπάθησε να κάνει άνοιγμα στο Ισραήλ με αφορμή την πιθανή επίσκεψη του Ισραηλινού Προέδρου λέγοντας:

Θα συζητήσουμε αυτό το θέμα (δηλαδή την μεταφορά φυσικού αερίου) απο το Ισραήλ, με τον κύριο Χέρτζογκ.[…] Εμείς χρησιμοποιούμε ισραηλινό φυσικό αέριο στη χώρα μας και πέρα ​​από τη χρήση του, μπορούμε να συμμετέχουμε επίσης σε μια κοινή εργασία για τη μετάβασή του στην Ευρώπη. Τώρα, με τον κ. Χέρτζογκ, ελπίζω ότι αυτά τα θέματα θα είναι στην ατζέντα μας κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία.” δήλωσε ο Ερντογάν.

Οι ελπίδες του Ερντογάν για τον East Med πάντως είναι πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθούν καθώς το Ισραήλ κατατάσσει πλέον την Τουρκία στους ανταγωνιστές αν όχι εχθρούς του στην περιοχή.

NEMESISHD.GR – Κοινοποιήστε την είδηση στους φίλους σας!

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα