Δυστυχισμένος ο Ακάρ για την κούρσα εξοπλισμών της Ελλάδας

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ εμφανίστηκε ξανά για να μιλήσει για την Ελλάδα μετα την αγορά Belharra κατα την διάρκεια της συνάντησης υπουργών Άμυνας Γεωργίας-Τουρκίας-Αζερμπαϊτζάν.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο για την δήθεν«απόπειρα παραβίασης της υφαλοκρηπίδας με το ερευνητικό σκάφους Nautical Geo», ο Ακάρ δήλωσε: «Δυστυχώς, η γειτονική μας Ελλάδα επιμένει σε παραβιάσεις στην ανατολική Κρήτη και νοτιοδυτικά της Κύπρου” είπε ο Ακάρ

Ο Ακάρ ως ειρηνοποιός που νομίζει οτι είναι προσθεσε: “Πιστεύουμε ότι τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν ειρηνικά σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, στο πλαίσιο σχέσεων καλής γειτονίας και μέσω διαλόγου.

Όπως και με τους προηγούμενους συνομιλητές μας, ελπίζουμε ειλικρινά ότι οι δίαυλοι διαλόγου με τους σημερινούς συνομιλητές μας θα είναι ανοικτοί. Είμαστε υπέρ του διαλόγου με κάθε τρόπο. Ωστόσο, θα ήθελα να γίνει γνωστό ότι δεν θα επιτρέψουμε να παραβιαστούν τα δικαιώματα της χώρας μας και δεν θα επιτρέψουμε επεισόδια”.

Ερωτηθείς για την πρόσφατη «κούρσα εξοπλισμών» της Ελλάδας, ο υπουργός Ακάρ δήλωσε σύμφωνα με το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο: “Πρέπει να δούμε ότι δεν θα τους ωφελήσει εάν η γειτονική μας Ελλάδα κάνει διάφορες προσπάθειες (εξοπλισμού) από ορισμένες χώρες με συγκεκριμένα κίνητρα. Η Τουρκία ήταν πάντα αξιόπιστος, ισχυρός και αποτελεσματικός σύμμαχος, καθώς δεν υπήρξε ποτέ απειλή για κανέναν”, κατέληξε ο υπουργός Ακάρ και γέλασε ο πλανήτης.

NEMESISHD.GR

Share
Translate »