ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ | “Η Τουρκία έχει εισβάλει σε πέντε χώρες και μας απειλεί”

“Πραγματικά με την Τουρκία κανείς πολλές φορές αισθάνεται ότι δεν προσλαμβάνει τι επιδιώκει” δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, κατά την ομιλία μου στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής για τη Συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας.

“Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι σέβεται το Διεθνές Δίκαιο. Παραβιάζει, όμως σχεδόν όλα τα άρθρα του χάρτη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που αφορούν τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας.

Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι σέβεται το Δίκαιο της Θάλασσας. Δεν έχει προσχωρήσει όμως στη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας που έχουν κυρώσει 160 κράτη.” πρόσθεσε.

“Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι επιθυμεί την ειρήνη και τη σταθερότητα. Έχει εισβάλλει όμως σε πέντε χώρες της περιοχής.

Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι θέλει δίκαιη λύση του Κυπριακού. Προσπαθεί όμως να επιβάλλει λύση δύο κρατών αγνοώντας επιδεικτικά τη διεθνή νομιμότητα και κατέχει παράνομα άνω του 37% του κυπριακού εδάφους.

Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι θέλει διάλογο με την Ελλάδα και την Κύπρο. Διατηρεί όμως το casus belli, την απειλή πολέμου εναντίον της Ελλάδας. Αμφισβητεί καθημερινά την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα και της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αρνείται όμως να εκτελέσει πάνω από 640 καταδικαστικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι προωθεί τις θρησκευτικές ελευθερίες, ισχυρίζεται ότι σέβεται την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. Μετατρέπει όμως σε τζαμιά τα μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως την Αγία Σοφία και τη Μονή της Χώρας.

Ο κατάλογος των αντιφάσεων της Τουρκίας δεν έχει τέλος.” καταλήγει μέρος της δήλωσης του Νίκου Δένδια που ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter.

Share
Translate »