ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΔΥΝΑΤΗ Η ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΦΡΕΓΑΤΕΣ - Μεταφορά τεχνογνωσίας στην Ελλάδα

ΔΥΝΑΤΗ Η ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΦΡΕΓΑΤΕΣ – Μεταφορά τεχνογνωσίας στην Ελλάδα

Ημερομηνία:

Διαβάστε ακόμα:

Βιάστηκαν να χαρούν οι Τούρκοι – Απάντηση Μενέντεζ για τα F-16

Δεν προλαβαίνουν να βαρέσουν παλαμάκια οι Τούρκοι με τις...

Απειλητική δήλωση της Λιβύης κατά της Ελλάδας

Την Τετάρτη, το Υπουργείο Εξωτερικών της Λιβύης εξέδωσε μια...

VCAC MEPHISTO: Ο Γαλλικός καταστροφέας αρμάτων

To VCAC Mephisto είναι ένα γαλλικό αμφίβιο Tank Destroyer...

«ΑΣΤΡΑΠΗ 4/22»: Σε υψηλή ετοιμότητα ο στόλος

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εθνική άσκηση «ΑΣΤΡΑΠΗ 4/22», στέλνοντας...

Στις 21 Μαΐου η ισπανική ναυπηγική εταιρεία Navantia παρουσίασε την πρότασή της για φρεγάτες του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Η ισπανική εταιρεία, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, δεσμεύτηκε στην ελληνική κυβέρνηση για την έγκαιρη παράδοση 4 νέων φρεγατών στο στόλο του ναυτικού μας και τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών κλάσης ΥΔΡΑ μέσα στα απαιτητικά χρονικά πλαίσια του Πολεμικού Ναυτικού. Πρόκειται για φρεγάτες κλάσης F-110, βασισμένες στον πιο σύγχρονο σχεδιασμό έξυπνης φρεγάτας, που πρόκειται να αποτελέσει τη ραχοκοκαλιά του Ισπανικού Ναυτικού.

Η F-110 ενσωματώνει υπερσύγχρονες ναυτικές τεχνολογίες μαζί με τις καινοτόμες επιχειρησιακές και τακτικές δυνατότητές της. Στις καινοτομίες περιλαμβάνονται η πλήρης διαλειτουργικότητα με τα ευρωπαϊκά και αμερικανικά συστήματα, όπλα τελευταίας τεχνολογίας και η χρήση ενός “ψηφιακού διδύμου” που επιτρέπει την επιχειρησιακή προσομοίωση και αξιολόγηση των κινδύνων. 

Η Navantia θα συνεργαστεί με την ελληνική ναυπηγική βιομηχανία και θα ενισχύσει τους φορείς ανάπτυξης τεχνολογίας, τις τεχνικές εταιρείες, τους εργολάβους βιομηχανικών διαδικασιών και τους προμηθευτές εξοπλισμού και υλικών στην Ελλάδα, αναφέρει η εταιρεία.

Βασική συνιστώσα του προγράμματος είναι ένα φιλόδοξο σχέδιο μεταφοράς τεχνογνωσίας που παρουσίασε η ισπανική ναυπηγική εταιρεία και επιδιώκει την αναζωογόνηση της ελληνικής ναυπηγικής ικανότητας.

Το εν λόγω σχέδιο δεν περιορίζεται στις βιομηχανικές σχέσεις, αλλά δημιουργεί συνεργασίες με πανεπιστήμια και τα τεχνολογικά κέντρα, καθώς και την ανάπτυξη εργατικού δυναμικού. Αυτό το σχέδιο υποστηρίζεται από τη μεγάλη εμπειρία της εταιρείας στην ανάπτυξη ικανοτήτων για χώρες εταίρους όπως η Αυστραλία, η Νορβηγία και το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας.

YouTube

Αναλύσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ