ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ: Ζητάνε και τα ΡΕΣΤΑ για την Γαλατασαράι

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ: Ζητάνε και τα ΡΕΣΤΑ για την Γαλατασαράι

Διπλωματικό επεισόδιο παρά λίγο να προκαλέσει η έλευση της Γαλατασαράι στην Αθήνα για τον φιλικό αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Η τουρκική ομάδα έφτασε χθες στο Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου διαπιστώθηκε ότι τα έγγραφα τους δεν ήταν επαρκή για την είσοδο στη χώρα και θα έπρεπε να υποβληθούν σε rapid tests.

Η ποδοσφαιρική ομάδα παρέμεινε στο αεροδρόμιο για δύο ώρες και στη συνέχεια επέστρεψε τελικά στην Κωνσταντινούπολη με τον αγώνα με τον Ολυμπιακό να ακυρώνεται.

Ο Υφυπουργός πολιτικής προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αναφέρθηκε σήμερα στο περιστατικό δηλώνοντας πως ενώ ενεργοποιήθηκε η πολιτική προστασία για τη διευκόλυνση των παικτών της Γαλατασαράι και την αποφυγή περαιτέρω ταλαιπορίας τους για τις προβλεπόμενες διαδικασίες, η ομάδα αρνήθηκε να υποβληθεί στα απαραίτητα tests και έτσι στη συνέχεια ο ίδιος ο κ. Χαρδαλιάς απαγόρευσε την είσοδό τους στη χώρα.

Η ηγεσία της Γαλατασαράι καταδίκασε τη στάση των ελληνικών αρχών κατηγορώντας το ελληνικό κράτος για “αυθαίρετη συμπεριφορά” και καταπάτηση ανθρωπίνων δικαίωματων ενώ μιλώντας σε τουρκικά media χαρακτήρισαν το γεγονός “πολιτικό”. Παράλληλα, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου τηλεφώνησε στον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια, ζητώντας εξηγήσεις.

Share
Translate »