ΔΗΛΩΣΗ ΑΚΑΡ: Η Ελλάδα να αποφύγει κινήσεις που ενδέχεται να προκαλέσουν «παρεξηγήσεις»

ΔΗΛΩΣΗ ΑΚΑΡ: Η Ελλάδα να αποφύγει κινήσεις που ενδέχεται να προκαλέσουν «παρεξηγήσεις»

Εριστικός απέναντι στη χώρα μας ήταν για άλλη μια φορά ο Χουλουσί Ακάρ σε ομιλία του για την καθέλκυση της τουρκικής κατασκευής φρεγάτας «Istanbul». Ο Τούρκος υπουργός υπενθύμισε τη στάση της Τουρκίας για την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο και προειδοποίησε να αποφύγουμε κινήσεις και δηλώσεις που ενδέχεται να προκαλέσουν «παρεξηγήσεις».

«Με τις αμοιβαίες συνομιλίες που θα διεξαγάγουμε με την Ελλάδα, ελπίζουμε τα θέματα να συζητηθούν στο πλαίσιο των δικαιωμάτων και της δικαιοσύνης και να επιτευχθεί μια λύση.» ανεφερε ο υπουργός άμυνας της Τουρκίας. 

«Η χώρα μας έχει ζωτικά δικαιώματα και συμφέροντα στο ημίκλειστο Αιγαίο Πέλαγος όπου επικρατούν ειδικές γεωγραφικές συνθήκες. Είναι γνωστή η θέση μας στο θέμα της μονομερούς επέκτασης των χωρικών υδάτων στη θάλασσα αυτή με τρόπο που θα περιορίζει την ελευθερία ναυσιπλοΐας και την πρόσβαση στην ανοιχτή θάλασσα τόσο της χώρας μας όσο και τρίτων χωρών.» πρόσθεσε.

«Δεν υπάρχει αλλαγή σε αυτήν τη στάση μας. Σε αυτό το πλαίσιο, περιμένουμε από τη γείτονα μας να σεβαστεί τα δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και να εγκαταλείψει πλέον και να αποφεύγει δηλώσεις και ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν ορισμένες παρεξηγήσεις.» προειδωποίησε ο Ακάρ.

Share

Written by:

2,919 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »