Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

«Διαλέξτε πλευρά!» Αίτημα Ζελένσκι προς Ουγγαρία

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Καθώς εξελίσσεται η σφοδρή στρατιωτική αντιπαράθεση μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζητά απο την Ουγγαρία να πάρει ξεκάθαρη θέση.

«Διαλέξτε πλευρά!» Αίτημα Ζελένσκι προς Ουγγαρία
Βίκτoρ Ορμπάν PHOTO: © European Union 2012 EP/Pietro Naj-Oleari

“Θα ήθελα να αφιερώσω λίγο χρόνο για να είμαι απόλυτα ειλικρινής. Βάλτε ένα τέλος σε αυτό μια για πάντα, πρέπει να αποφασίσετε με ποιόν είστε”, είπε ο Ζελένσκι προς τον Ορμπάν κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας στους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Πέμπτη.

Επιπλέον, ο Ζελένσκι προέτρεψε τον Όρμπαν να ακολουθήσει τις ισχυρές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας όπως έκαναν και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Για να ενισχύσει τα επιχειρήματα του ο Ουκρανός Πρόεδρος, έκανε αναφορά και στα παπούτσια που εκτίθενται στο μνημείο της Τράπεζας του Δούναβη της Βουδαπέστης, το οποίο δημιουργήθηκε για να μνημονεύσει όσους σκοτώθηκαν από το Τρίτο Ράιχ κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου.

«Κοιτάξτε αυτά τα παπούτσια και θα δείτε πώς μπορούν να επαναληφθούν τέτοιες μαζικές δολοφονίες στον σημερινό κόσμο», είπε ο Ζελένσκι.

Η Ουγγαρία έχει επικρίνει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αλλα δεν έχει ακολουθήσει πρόσθετα μέτρα εναντίον της, μάλιστα ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας αναφέρθηκε σε αυτό το ζήτημα λέγοντας:

«Κατανοούμε ότι για τον Ουκρανό πρόεδρο, ο ουκρανικός λαός είναι το πιο σημαντικό» «Αλλά για εμάς, η ασφάλεια της Ουγγαρίας και του ουγγρικού λαού είναι πιο σημαντικός παράγοντας. Κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε ότι η Ουγγαρία θα μείνει έξω από αυτον τον πόλεμο.”

Διαβάστε ακόμα: Αυστηρή προειδοποίηση στη Βόρεια Κορέα από ΗΠΑ για νέα δοκιμή πυραύλου – NEMESIS HD

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα